In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

Tarieven kerkelijke diensten 2023

https://www.parochiechristuskoning.nl/download_file/view/3955/8328

Tarieven zalen 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen. 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Kinderkerk 'Abraham op reis' in de St. Willibrord in Bergschenhoek

23 juni 2024 - Bergschenhoek

Zaterdag 22 juni vond in de St. Willibrord in Bergschenhoek een bijzondere editie van de kinderkerk plaats, getiteld 'Abraham op reis'. Deze bijeenkomst trok vele jonge bezoekers die, samen met hun (groot)ouders, een inspirerend en leerzaam uur beleefden.

Het thema van de middag was gebaseerd op het bijbelse verhaal van Abraham, die door God werd geroepen om zijn thuisland te verlaten en op reis te gaan naar een nieuw land. Door middel van interactieve activiteiten, verhalen en liedjes werd dit oude verhaal op een levendige en toegankelijke manier verteld.

Er was een speurtocht die de kinderen door de kerk leidde terwijl ze hun koffer pakten om uit te komen bij Abraham’s tent. We sloten af met beschuit met muisjes om de geboorte van Abraham en Sarah’s zoon Isaak te vieren.

De organisatie van de kinderkerk benadrukt het belang van deze bijeenkomsten om kinderen op een speelse en betrokken manier kennis te laten maken met bijbelse verhalen en waarden. “We willen de verhalen uit de Bijbel tot leven brengen voor de kinderen, zodat ze er niet alleen over horen, maar ze ook echt kunnen beleven,” aldus een van de organisatoren. “Het is geweldig om te zien hoe de kinderen plezier hebben en tegelijkertijd iets leren over hun geloof. Dit is een mooie manier om de gemeenschap samen te brengen.”

De kinderkerk 'Abraham op reis' was een groot succes en zal ongetwijfeld een vervolg krijgen. De volgende editie van de kinderkerk vindt plaats op zaterdag 19 oktober vanaf 16:00 uur en het thema zal zijn “De ark van Noach”. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen aan deze inspirerende reis door de verhalen van de Bijbel.
 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte