De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Jotheus Passion zaterdag 9 april

30 maart 2022 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Jotheus Passion zaterdag 9 april 19.30u Joannes de Dooperkerk Pijnacker

Een uniek mix van Johannes en Matthäus Passion van J.S. Bach.

Geheel in de geest van Johann Sebastian Bach hebben wij als Concertkoor Zuid-Holland een werk samengesteld uit de Johannes en Matthäus Passion.

Het complete lijdensverhaal van Laatste Avondmaal tot het sterven van Jesus. In de tijd van Bach was het heel normaal om melodieën en zelfs hele delen van een werk te lenen van collega’s of van Jezelf! Bach’s Weihnachtsoratorium is bijvoorbeeld voor driekwart samengesteld uit stukken die hij eerder had geschreven. Meestal paste hij dan de tekst aan. In de Jotheus hebben we alleen een prachtige mix gemaakt om het verhaal te vertellen. Zo hoor je dus bijvoorbeeld Erbarme dich (uit de Matthäus) naast de felle volkskoren uit de Johannes. Een uniek geheel. Uitvoerenden zijn naast het Concertkoor Zuid-Holland (dat al vaak in deze kerk de Johannes heeft uitgevoerd) L’Orchestre de Beaubourg en zes geweldige solisten!

Entree is 25 euro en de kerk is open voor publiek vanaf 19.00u

U kunt hier kaarten reserveren. of een mail sturen.

We hopen u zaterdag 9 april te mogen begroeten!

Harry Over