In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Inspiratiefestival

07 juni 2021 - Parochie Christus Koning

Derde Landelijk Oecumenisch Inspiratie-Festival 
VRIJPLAATS VOOR VERNIEUWING
vrijdag 22 – zaterdag 23 - Zondag 24 oktober 2021

inspiratiefestival.jpeg
Het is niet anders…………… nu alles anders is maar:

Als corona voorbij is:

Gróót landelijk Inspiratiefeest.

Elkaar weer zien!

Beleven, ervaren, verbinden.

Wij staan nu al op de uitkijk.

We missen de mensen, we missen elkaar. We blijven thuis, zitten binnen en verlangen naar buiten. We houden afstand en verlangen naar nabijheid..
Het zijn vreemde en onwerkelijke tijden. Er zijn veel onzekerheden en zorgen. Maar we blijken ook in staat om snel met elkaar op te trekken als het moet.

Eén ding is zeker na deze crisis zal onze wereld en ons leven anders zijn.
Daarom is het belangrijk om samenwerkingsverbanden aan te spreken en te creëren. Op alle mogelijke manieren blijkt ook de kerk in deze tijden present. We delen in verbinding & bezieling.

Zodra het weer kan doen we dat met één groot landelijk feest op het inspiratiefestival op Terschelling: debat, vieringen, muziek, theater, wandelingen, stilte, gebed, om samen te zoeken naar betekenis en zin in leven en geloven.

Intussen delen we inspiratie op afstand.
Die zoektocht naar zin is ook een zoeken naar (een nieuwe) balans in je leven. Wie zijn oor te luisteren legt hoort juist nu in veel persoonlijke verhalen een sterke behoefte aan nieuw evenwicht, tussen werk en vrije tijd, tussen samen en alleen, tussen je opnieuw verbinden met de wereld om je heen en met je diepste inspiratiebron. 

Velen verlangen - bewust of onbewust - naar vernieuwing van het persoonlijk leven, van het samen leven als gemeenschap, van het leven in de wereld. Ze verlangen naar heling en eenwording met meerdere dimensies.

 

Bij de voorbereiding van dit derde festival vonden we drie woorden die uitdrukking zijn van dit verlangen: de woorden VEERKRACHT, RECREATIE en SAMENSPEL

VEERKRACHT is wat we nodig hebben, meebewegen met de (wind)kracht van muziek, stilte, wandelen, genieten en delen. 

RECREATIE is de frisse wind die we willen vangen als echte vernieuwing, herschepping van ons leven en samenleven op deze aarde, aangedreven door de hemel. 

SAMENSPEL ontstaat spontaan zo gauw wij ons durven overgeven aan de speelse dynamiek van de wind; met hart en ziel, met ons lichaam en onze geest. 


Ze blijken in deze corona-tijd meer nodig dan ooit. Woorden om de vlieger op spannen die we tijdens het festival laten zweven tussen hemel en aarde, dan kunnen we energie opdoen.

Een beetje inspiratie geeft veer-kracht en kan wat hebben. De geestkracht van de Levende werkt op vele wijzen voor wie er oor en oog voor heeft. 

Wij wensen jullie die veerkracht juíst nu!

Tot oktober 2021

Zorg goed voor elkaar, blijf gezond.

Geloof snuiven op Terschelling

Het Inspiratiefestival is een prachtig weekend om inspiratie op te doen voor de dagelijkse en religieuze praktijk, met (meezing) concerten, spirituele wandelingen over het strand en door de duinen, theater, vieringen in kerk en kroeg, lezingen, bibliodans en veel muziek en cultuur. Maar belangrijk is natuurlijk ook de ontmoeting, het genieten van Terschelling, het uitwaaien op het strand. Iedereen die geïnteresseerd is in geloof, betrokken is bij een kerk of op zoek is naar inspiratie is van harte welkom om het 3e Inspiratie-Festival mee te beleven.

Zie https://www.inspiratiefestival-terschelling.nl/nieuws/3e-landelijk-oecumenisch-inspiratie-festival-terschelling

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.