Heilige Mis op weekdagen

11 september 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Bent u al met pensioen?

Bent u weduwe of weduwnaar en hoeft u niet meer op de kleinkinderen te passen? Bent u alleenstaand en zoekt u naar een zinvolle tijdsbesteding?

Wilt u meer en meer vanuit Christus leven? Zit u een beetje in een dip? Overspannen? Maakt u zich veel zorgen over uw kinderen of andere dierbare medemensen?

Kom dan ook eens naar een ‘doordeweekse’ viering.

Elke dag is er in één van onze kerken een Heilige Mis:

dinsdag 9.00 uur in Bleiswijk,

woensdag 9.00 uur in Pijnacker,

woensdag 19.00 uur in de kapel van Huize Petrus,

donderdag 9.00 uur in Bergschenhoek

vrijdag 9.15 uur in Nootdorp.

Ondergetekende viert ook wel eens “privé” de H. Mis op de pastorie in Berkel, ’s ochtends om 7.45 uur. U mag me er naar vragen. Een weekmis is anders dan in het weekend: meer stilte, minder afleiding, kortere lezingen, korte of geen overweging, maar enkele liederen of zonder zang, communie bij sommige voorgangers in een kring. Voor of na de dienst wekelijks of in de mei- en oktobermaand gelegenheid samen de rozenkrans te bidden. In de weekmis is er meer gelegenheid voor persoonlijke intenties te bidden. En u kunt meebidden voor de intenties van de paus, de kerk en de parochie: om meer priesterroepingen, voor slachtoffers van haat, geweld, eenzaamheid, voor de parochie zelf, etc. Een gezamenlijk gebed wordt door God meer gewaardeerd dan een individueel gebed. (“Waar 2 of 3 in mijn Naam bijeen zijn ben Ik in hun midden” (Mt.18,20) “… Als jullie Mij iets zullen vragen in mijn Naam, zal Ik het doen” (Joh.14,14)). En u kunt zich verbonden voelen met uw dierbare overledene(n) die al aan het eeuwig gastmaal zijn genodigd.

Soms, en in Bergschenhoek altijd, is er gelegenheid na afloop met elkaar koffie te drinken. Doen.

Pastor Kuipers