In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

DAUWTRAPPEN

30 april 2021 - Parochie Christus Koning, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker

DAUWTRAPPEN EN OPENLUCHTMIS OP HEMELVAART OF PINKSTEREN

DAUWTRAPPEN.jpeg20090521 30 Dauwtrappen.JPGOp hemelvaart en Pinksteren zullen we waarschijnlijk nog steeds met een beperkt aantal kerkbezoekers rekening moeten houden. Daarom heb ik iets bedacht waar toch wat meer mensen aan deel kunnen nemen: een openluchtmis ergens in de Groenzoom. En wel ’s ochtends vroeg: 6.30 uur. Het is de bedoeling dat u daar van huis uit lopend heen komt: vóór zonsopgang vertrekken om onderweg de zon te zien opkomen.

Deze activiteit wordt coronaproof gehouden: we lopen net als de Emmausgangers 2 aan 2 volgens een zelfgekozen route van 5 kilometer naar de Groenzoom en alle deelnemers krijgen van mij een (bijbel)tekst met een aantal vragen om onderweg over te praten. Op de plaats van de openluchtviering houden we allemaal 1,5 meter afstand en houden we alle andere coronamaatregelen in acht.

Dit plan heeft de goedkeuring van de gemeente Lansingerland en de Veiligheidsregio Rijnmond, waar ik het gemeld heb.

Om onvoorziene en oncontroleerbare toeloop te voorkomen zal deze activiteit niet in de plaatselijke kranten en media bekendgemaakt worden en wordt de plaats van de H. Mis niet gepubliceerd. Tevens is het verplicht zich aan te melden via redactiepastoraalteam@parochieChristusKoning.nl met vermelding van aantal deelnemers, en, als u alleen bent, uw huisadres zodat we koppels kunnen samenstellen. In de bevestiging van de aanmelding krijgt u de tekst met vragen en de exacte plek in de Groenzoom waar de openluchtviering plaatsvindt.

In principe wordt de openluchtviering op hemelvaart gehouden, maar bij slecht weer stellen we het uit tot Pinksteren.

Parochianen die verder dan 5 kilometer van de Groenzoom wonen kunnen ook deelnemen maar zij krijgen dan een startpunt toegewezen waar ze met de fiets of auto heen kunnen gaan. S.v.p. vermelden bij uw aanmelding.

Pastor Winfried Kuipers

20090521 10 Dauwtrappen.JPG

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.