• Christus Koning
  • Nieuws

Nederlandse bisschoppen: alle publieke liturgievieringen afgelast tot en met Pinksteren

30 maart 2020 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Alle publieke liturgievieringen worden tot en met 31 mei afgelast.

Kerken kunnen wel open blijven voor individuele bezoekers voor gebed en/of een gave voor de voedselbank.

In reactie op de aangescherpte maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus op 23 maart, hebben de Nederlandse bisschoppen aanvullende maatregelen getroffen.

Alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, worden voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren (op 31 mei) afgelast.

Besloten vieringen zijn alleen nog mogelijk in aanwezigheid van de daarvoor strikt noodzakelijke bedienaren en zonder de deelname van andere gelovigen.

De kerken kunnen wel open blijven voor individuele bezoekers, die komen voor gebed of om een kaars aan te steken en/of een gave voor de voedselbank te brengen. Zij moeten alle maatregelen van de overheid daarbij in acht nemen op het gebied van aantal, afstand, hygiëne en gezondheid.

Het kabinet heeft aangegeven dat er nog uitzonderingsmaatregelen komen waar het gaat om uitvaarten en kerkelijke huwelijken. Als hierover meer informatie beschikbaar is, wordt deze zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Zie hier het hele bericht van de Nederlandse bisschoppen.

Kijk regelmatig op onze parochie website om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van belangrijk nieuws van onze parochiekernen en het bisdom.

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.