19 okt.: 2e Parochiële Abdijdag

11 september 2019 - Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

SAMEN GEDEELD; 2E PAROCHIËLE ABDIJDAG 19-10-2019

‘Jezus sprak het zegengebed uit en brak de broden; Hij gaf ze aan de leerlingen, en de leerlingen gaven ze door aan de mensen.’ (Matteüs 14, 19b) Nadat Jezus het brood en de vissen aan de leerlingen had gegeven, gaven ze het door aan de mensen. Iedereen at en werd verzadigd. Geven jullie hun maar te eten zegt Jezus. Hij geeft zijn leerlingen de opdracht de mensen van voedsel te voorzien. Toch, is het wel degelijk ‘Hij’ die het zegengebed uitspreekt en de enkele broden doet vermenigvuldigen om ze aan de leerlingen te geven om uit te delen. Zo is God. Hij geeft de opdracht aan ieder van ons. ‘Geeft gij de wereld maar te eten’, zegt Hij tot ons. Dit mogen we gerust letterlijk aanhoren, maar ook spiritueel. God is de opdrachtgever. Wij kunnen de opdracht nooit tot voltooiing brengen wanneer we de werkzaamheid van Jezus niet zouden toelaten.

Zaterdag 19 oktober tijdens onze 2e abdijdag willen we deze Mattheus zinsnede vanuit verschillende kanten belichten en hierover in gesprek gaan.

De vraag mag dan ook zijn: Wat hebben wij in handen, waarmee wij de wereld ingaan, wie geven wij te eten? Waarmee, hoe en wanneer voeden we onszelf? Hoe vormt het onze parochie?

DR. THOMAS QUARTIER OSB is dit jaar onze gast en inleider voor deze abdijdag Hij is monnik van de Sint Willibrord abdij in Doetinchem.

Onze locatie is dit jaar de Pius X kerk aan de Anjerdreef 48 in Rodenrijs.

Het programma is als volgt:

09.30 Inloop met koffie/thee

10.00 Aanvang lezing Thomas Quartier

12.15 middaggebed

12.30 Lunch (graag zelf een boterham meenemen)

13.30 Middagprogramma: stilte, gebed, gesprek, Emmauswandeling

16.30 avondgebed

17.00 diner (wordt voor u verzorgt en aangeboden door de parochie)

19.00 Eucharistieviering

Inschrijven en aanmelden voor 11 oktober kunt u hier.

De bijdrage voor de inleider en onkosten bedraagt 7.50 euro.

Wanneer de kosten een belemmering zouden zijn om u aan te melden, neem dan contact met ons op.

Diaken Dick Vrijburg, en Joke Laan