In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

Tarieven kerkelijke diensten 2023

https://parochiechristuskoning.nl/download_file/view/3955/424

Tarieven zalen 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen. 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Het orgel

In het oorspronkelijke kerkgebouw was slechts een klein kabinet orgel. Het orgel werd te klein geacht om het vergrote kerkgebouw met zijn klanken te voorzien. In 1870 besloot het toenmalige kerkbestuur tot de bouw van een nieuw orgel. De opdracht werd aan een Fries‟ orgelmakers geslacht „Ypma‟ gegeven. Volgens het bestek zou Ypma voor het bovenwerk van het nieuwe orgel gebruik maken van de lade en het pijpwerk van het reeds in de kerk aanwezige „kabinet huisorgel‟. Uiteindelijk vervaardigde Ypma echter voor bijna alle registers van het bovenwerk nieuw pijpwerk. Daarentegen gebruikte hij wel enig ouder pijpwerk voor het hoofdwerk. Het orgel werd in 1871 opgeleverd en bleef geruime tijd ongewijzigd.
In 1925 zijn enige wijzigingen aangebracht en in 1952 en 1971 voerde de firma Vermeulen enkele onderhoudswerkzaamheden uit, waarbij de oude magazijnbalg verloren ging.
In 1997 kregen de plannen voor een algehele restauratie van het orgel vastere vorm en in het najaar van 1999 kon het kerkbestuur de opdracht hiervoor verstrekken aan de firma Hendriksen en Reitsma te Nunspeet, die al vanaf 1980 verantwoordelijk is voor het onderhoud van het instrument. Bij de thans voltooide restauratie, stond herstel van het oorspronkelijke instrument voorop.
Daarnaast kreeg het orgel, dat oorspronkelijk slechts over een aangehangen pedaal beschikte, een nieuw vrij pedaal dat op een nieuwe lade achter de kast werd geplaatst. De oorspronkelijke afmetingen van de orgelkast werden hersteld, waarbij het nog aanwezige oude raamwerk van de oude achterwand opnieuw van grenen deuren is voorzien.De windvoorziening is hersteld en voorzien van een gebruikte magazijnbalg met in- en uitspringende vouw.

Orgel klein.jpg

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte