In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Koninklijke onderscheiding voor Toos Oudshoorn

30 april 2021 - Bleiswijk

Maandag 26 april ontving onze vrijwilligster Toos Oudshoorn de koninklijke onderscheiding “lid in de orde van Oranje Nassau”.
Toos beheert in haar functie als vrijwilligster de ledenadministratie van onze parochiekern. Verder is zij coördinator van de vrijwilligers die ons parochieblad “De Morgenster” rondbrengen en zorgt zij voor de rondgang van de kerkbalans.
 
Het beheren van de ledenadministratie is een hele grote klus. In de vele jaren dat Toos actief is, is de manier waarop de ledenadministratie wordt bijgehouden ingrijpend veranderd. In het begin was dit een eenvoudig kaartsysteem, nu een online-administratie met heel veel mogelijkheden. Daar tussenin zijn allerlei programma’s actief geweest waarbij Toos zich de ins en outs van deze programma’s steeds op bewonderenswaardige wijze eigen heeft gemaakt.
De woorden gedrevenheid, doorzettingsvermogen en perfectionisme zijn onlosmakelijk met Toos verbonden.
 
Bovenstaande termen zijn ook van toepassing op haar functie als coördinator van vrijwilligers die “De Morgenster” rondbrengen. Toos kent alle vrijwilligers persoonlijk, ze kent een heel groot deel van de parochianen en als er een vrijwilliger stopt dan weet zij in mum van tijd weer een nieuwe vrijwilliger te vinden die het bezorgwerk kan overnemen. Dit geldt ook voor de rondgang van de kerkbalans. Toos weet steeds weer mensen te vinden die hierbij willen helpen. Ook hier komt de grote betrokkenheid van Toos weer tot uiting.
 
Kort samengevat is Toos iemand die zich met hart en ziel voor een zaak inzet en niet rust tot alles perfect is geregeld. Zij is zeer betrokken bij onze parochiekern.
 
Wij zijn heel blij dat Toos deze onderscheiding heeft ontvangen en feliciteren haar hiermee van harte.

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.