Groep 5 van basisschool de Klimophoeve bezoekt de kerk

04 april 2019 - Bleiswijk

Pastor Bladowski heette iedereen welkom en wenste de kinderen succes met de speurtocht in onze kerk.
Er werd gestart met een inleidend gesprek door Joke laan met gelegenheid tot het stellen van vragen.
De groep werd vervolgens in tweeën gesplitst om aan de hand van de kerkspeurtocht en Fieke Jurgens en Joke laan als sprekers de verschillende attributen en onderdelen in de kerk van heel dichtbij te kunnen waarnemen.
Hierbij kan worden gedacht aan de sacristie, pastorie, beelden in de kerk en de koorzolder.
De kinderen vonden het heel spannend om om de beurt even op de gong te mogen slaan.
Er werden veel vragen gesteld en veel antwoorden gegeven.
De juffrouw was erg te spreken over de aanpak van de speurtocht en de vragen die de kinderen hebben gesteld.
Op de nog onbeantwoord gebleven vragen zouden ze in de klas nog verder aandacht besteden,
binnen het kader van hun onderzoek naar geloof en de katholieke kerk.

Speurtocht 2.JPG