Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Eucharistie (Communie)

Algemene informatie over dit sacrament kunt u vinden op de algemene pagina over het sacrament van de eucharistie.

Eerste Heilige Communie 2022

Jezus_en_de_kinderen.jpg“Laat de kinderen tot Mij komen en houdt ze niet tegen, want aan hen die zijn zoals zij behoort het Koninkrijk Gods” (Jezus in Marcus 10,14)

Beste ouders van kinderen uit groep 4 en groep 5 van het schooljaar 2021/2022,

Zoals jullie wellicht al hebben gemerkt zijn er in het afgelopen half jaar geen voorbereidingen geweest voor De Eerste Heilige Communie (EHC). Dit heeft alles te maken gehad met Corona. Nu willen wij jullie graag laten weten dat wij vanaf september weer willen opstarten met de voorbereidingen en dan in een iets andere vorm dan jullie misschien van ons kennen. Wij zullen met de parochiekern Bergschenhoek gaan samenwerken. De voorbereidingen willen we graag samen gaan uitvoeren, maar de presentatieviering en de EHC – viering zal in de eigen parochiekern plaats vinden.

De EHC in Berkel en Rodenrijs zal volgend jaar zijn op zondag 12 juni 2022.

De kinderen die zich opgeven voor de communieviering bereiden zich met elkaar voor op deze feestelijke
gebeurtenis. Ze doen dit samen met de ouders onder begeleiding van pastor Halin en de werkgroep EHC. De voorbereidingsbijeenkomsten voor kinderen en ouders zijn op verschillende zondagen (9.30 – 10.30 uur) in 2021 en 2022 en starten vanaf september 2021. Hier krijgt u nog een overzicht van! De eerste bijeenkomst is op zondag 12 september 2021 van 9.30 – 10.30 uur!

Op zondag 5 september 2021 organiseren wij een informatiebijeenkomst voor de ouders en hun communicant in het Willem Huygensz, bijgebouw achter de kerk, Noordeindseweg 100 in Berkel en Rodenrijs om 9.30 uur (inloop om 9.15 uur). Het duurt ongeveer één uur. Ook als u nog twijfelt, bent u van harte uitgenodigd.

Voor aanmelden van de bijeenkomst op zondag 5 september 2021, bij interesse en voor meer informatie over praktische zaken of inhoudelijk, kunt u contact opnemen met de werkgroep EHC. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar de werkgroep via ehcberkel@parochiechristuskoning.nl

De inschrijfdatum voor het aanmelden van een communicant is tot 1 september 2021!

Aanmelden voor de Eerste Heilige Communie kan met het formulier hieronder.

Hartelijke groeten van de EHC werkgroep