In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Werkgroep Familieviering

Logo FamiliezondagEen kijkje achter de schermen

Alweer ruim twee jaar organiseren we met veel enthousiasme maandelijks een familieviering. We hebben bewust gekozen voor de naam familieviering, omdat iedereen welkom is! Door ons geloof in Jezus zijn we immers elkaars broers en zussen.

Een kerkelijk familiegevoel is ook wat ons twee jaar geleden heeft gemotiveerd tot het organiseren van familievieringen, waarbij contact met God, inspiratie, verdieping, bezinning en contact met elkaar centraal zouden moeten staan. De kerk als ontmoetingsplaats voor gezinnen, jongeren, ouderen en kinderen; een plek waar we elkaar willen (leren) kennen en gekend worden. Dat valt niet mee, omdat veel mensen tegenwoordig een druk leven hebben, maar geloven kun je niet alleen.

God is erbij! Dat is onze lijfspreuk. Een belangrijk deel van de voorbereiding van onze werkgroep bestaat samen bijbel lezen en nadenken en bidden over het thema van de familievieringen. Wij ervaren dit zelf als heel waardevol en geloven en merken dat God erbij is, zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de vieringen. We hopen dat jullie dat ook zo beleven.

De beleving van het geloof is zoals gezegd voor ons heel belangrijk. De muzikale ondersteuning van de praiseband God’s verbalizers en het kinderkoor de BeRKelnootjes vormen een heel belangrijk element van de vieringen. Om voor iedereen een passend programma aan te kunnen aanbieden, zijn er tijdens de viering aparte woorddiensten voor kinderen en tieners. Voor de allerkleinsten is er crèche. Het is de bedoeling dat de vieringen kort (max 5 kwartier), krachtig en inspirerend zijn.  Na de vieringen is er koffie met zelfgebakken lekkers om nog even na te praten en contacten te leggen en onderhouden.

Mensen gezocht

Wil je meer weten of lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen, laat het dan even weten via familieviering@parochiechristuskoning.nl of spreek een van ons aan na de viering. Je kunt altijd een keertje meedraaien, om te kijken of er een match is. Voor de verschillende groepen zijn we op zoek naar:

Werkgroep Familieviering

De werkgroep familieviering komt een keer per maand bij elkaar om het thema voor de viering uit te werken. We lezen de Bijbelgedeelten uit het liturgisch rooster en denken en bidden daar samen over. I.o.m. pastor Kuipers wordt het gekozen thema uitgewerkt in een uitnodiging voor de scholen, de website en de mailinglijst, een draaiboek voor viering en de slides voor de beamer.

De werkgroep bestaat uit:  Thibaut Legendres , Thomas Ribbrock, Renske van Son, Olivier Tielen, Ingrid Westphal, Sandy van Winden.

Vacatures: We zoeken twee mensen die visie hebben voor de familievieringen en het leuk vinden om met de werkgroep mee te draaien. Werkzaamheden in overleg.

Kinder- en tienerwoorddiensten en crèche

Tijdens de viering zijn er aparte woorddiensten voor de verschillende leeftijdsgroepen. Deze woorddiensten worden voorbereid door leiding van de verschillende groepen. Voor alle groepen zijn we hard op zoek  naar enthousiaste, gemotiveerde leiding om de kinderen/tieners op hun eigen niveau over Jezus te vertellen. Voor de allerkleinsten is er crèche.

  • Tienerwoorddienst voor de tieners (middelbare school): Thibaut
  • Kinderwoorddienst voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8): Marjan Koen- van der Hoeven en Sandy van Winden.
  • Kinderwoorddienst voor de onderbouw (groep 1 t/m 4): Olivier Tielen en Hannie van der Hoeven
  • Creche voor de allerkleinsten: Esther Pieterse en Laura Ruitenberg

Praiseband God’s Verbalizers

Ons eigen praisebandje ‘God’s Verbalizers’ (een verwijzing naar Mozes en de brandende braamstruik) bestaat uit Jan Willem Koen (gitaar en zang), Meike van Son (zang), Chaniel de Vries (toetsen) en Heiko Ribbrock (cajon). De band oefent op dinsdagavond.

De band is op zoek naar (jong) volwassen muzikanten. Heb je interesse? Neem contact op met Jan Willem Koen en meld je aan voor de eerstvolgende auditie.

Tags: muzikanten, jong, jong van geest, wederzijdse klik.

Kinderkoor De BeRKelnootjes

Hou je van zingen? Zing dan mee met de BeRKelnootjes. Zij oefenen iedere donderdag van 18.45 tot 19.30 uur  in het Willem Huijgens en zingen tijdens alle familievieringen. Je bent welkom vanaf groep 3. Donderdag 11 januari ben je van harte welkom om een keertje te komen kijken tijdens de open repetitie. Wie weet, zing jij dan tijdens de volgende familieviering al met ons mee. Meer informatie via berkelnootjes@gmail.com.

Techniek | geluid en beamer

Het geluid van de familievieringen wordt geregeld door Hans van Son. Samen met Jan Willem Koen bouwt hij voor de viering de geluidsinstallatie op. Na afloop wordt de installatie weer afgebroken. Hetzelfde geldt voor de beamerinstallatie. Het zou fijn zijn als er iemand is die hem daarbij wil helpen.

Koffie drinken na de viering

Na de viering drinken we koffie met elkaar. Dit alles wordt met veel bezieling geregeld door Rene Westphal. We zoeken nog iemand die hem daarbij kan helpen en hem kan vervangen als het nodig is. Verder zijn we altijd op zoek naar mensen die wat lekkers kunnen bakken voor na de viering.

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

De Rozenkrans en Maria

De Rozenkrans en Maria 10 Apr 2021

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.