Tarieven kerkelijke diensten 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen.

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Nieuwsbrief van het secretariaat 17 mei 2024

17 mei 2024 - Berkel en Rodenrijs
Beste parochianen,

De vlaggen wapperen voor onze koningin Maxima! Voor zo'n feestelijke dag is het weer wat somberder.
Maar laten we er zelf wat moois van maken, door lief te zijn voor elkaar en eens wat aardigs te doen voor een ander.
In deze nieuwsbrief weer wat interessante mededelingen.

Vieringen komende week

18-5 19:00 uur Pius X; eucharistieviering m.m.v. Pius X koor; voorganger Pastor Kwee

19-5 09.30 uur HSP; viering m.m.v. cantoren

19-5 11:00 uur O.L.V. G.; eucharistieviering m.m.v. Cantemus Domino; voorganger Pastoor Bladowski

Intenties Pius X en O.L.V. Geboorte

Riet van den Bulk-Schrama, Thea Maas-de Leeuw, Els van der Burg-Rutten,

Wim van Scheijndel, Ad Heintz, Cor Vollebregt en overleden familie, Riet van Look-Smit, Ouders in ’t Veen-Wijsman,
Adrie van der Burg, Riet ’t Hoen-van Wijk, Martinus Cornelis Johannes Thoen

Intenties HSP

Piet de Schepper, Annie van der Putte

De vieringen van de diverse kerken zijn ook te volgen via: https://www.parochiechristuskoning.nl/vieringen   Volgt u thuis de viering en wilt u ook deelnemen aan de collecte, dat kan via de QR code hiernaast.

In onze parochiekern

Overleden Zaterdag 11 mei overleed op 89 jarige leeftijd Johanna Adriana Hörters-Hermes. De uitvaart is woensdag 22 mei vanuit de Onze Lieve Vrouw Geboorte om 10.30 uur. Aansluitend zal de crematie plaatsvinden bij crematorium Iepenhof. Wij wensen haar dochter Dolinda, man en kleinkinderen sterkte met dit verlies.
Marialof

Op zaterdag 25 mei om 15.30 uur is in de OL Vrouw Geboortekerk ons jaarlijks Marialof.

Voorganger is Pastoor Bladowski en Cantemus Domino zingt bekende Marialiederen.

Na afloop kunt u met elkaar genieten van een kopje koffie of thee achterin de kerk.
U bent van harte welkom.

Blij en feestelijk nieuws

Onze pastor Max Kwee is eind mei 25 jaar priester. Dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan en willen we met iedereen vieren. Dat gebeurt op 2 juni om 11 uur met een feestelijke eucharistieviering in de Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs. Het gehele pastorale team, alsook pastor Dernee, gaat voor in die mooie viering. Om die reden zijn er dan geen vieringen in de andere kerken die dag.

Na de viering is er gelegenheid om pastor Max Kwee te feliciteren onder het genot van een kop koffie en fijne broodjes in het parochiehuis Willem Huygensz direct achter de kerk.

Afscheid
Afgelopen zondag is er afscheid genomen van de oud koster Leo Tobé en zijn vrouw Joke. Tijdens het koffiedrinken werd (terecht) de opmerking gemaakt dat zij op zijn minst een bos bloemen verdiend hebben. Dat klopt en er is afgesproken dat zij die ontvangen als zij in het nieuwe huis wonen.

Speciaal voor de jongeren
World Servants

Dit is een organisatie die werkvakanties organiseert voor jongvolwassenen. Deze werkvakanties hebben tot doel mee te werken aan verandering, zij helpen de lokale ontwikkelingsorganisatie. Vanuit de kerkelijke gemeente De Ark wordt gekeken of er een groep samengesteld kan worden om in 2025 een werkvakantie te organiseren. Dit is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. Meer informatie kun je krijgen zondag 26 mei om 20.30 uur in De Ark in Berkel en Rodenrijs. Meer informatie op onze website, onder het kopje nieuws.

Overweging:

Pinksteren:

Kom heilige Geest

Daal neer in onze parochies

Uw kerk is saai geworden

Breng leven in de brouwerij

Uw kerk is moe

Geef ons weer pit.

Uw kerk is vergrijsd

Geef ons weer nieuwe jeugd

Uw kerk lijkt verstard

Maak ons weer warmhartig

Uw kerk loopt moeilijk

Laat ons weer van vreugde dansen

Uw kerk is stil

Laat ons weer voluit zingen

Uw kerk is bang voor morgen

Geef ons weer nieuwe moed.

Uw kerk is verbleekt

Geef ons weer kleur

Uw kerk is een gebouw

Maak van ons weer een levendige gemeenschap

geïnspireerd door Uw Heilige Geest.

Uit: 365 vitaminen voor het hart.

Mede namens Jeannette wens ik u mooie Pinksterdagen toe.

Met vriendelijke groet,

Elsbeth Bazuin-van Logchem