Pastoraatsgroep

Zoals iedere kern in onze parochie heeft Berkel en Rodenrijs een pastoraatgroep. Een lid van het pastorale team coördineert de werkzaamheden en activiteiten van de pastoraatgroep.

De taken zijn verdeeld over een aantal portefeuillehouders.

De pastoraatgroep draagt er mede zorg voor dat het werkplan van de plaatselijke geloofsgemeenschap wordt uitgevoerd. Zij fungeert daartoe als contact en als zichtbaar aanspreekpunt in en voor de plaatselijke geloofsgemeenschap, waaronder de vrijwilligers en werkgroepen. Zij koppelt dat wat leeft in de geloofsgemeenschap terug naar het pastoraal team.

De nadruk binnen het werk van de pastoraatgroep valt op het stimuleren, ondersteunen en met elkaar in verband brengen van initiatieven en activiteiten van parochianen en werkgroepen.
Concreet betekent dit: meedenken in voorbereiding, uitvoering en afstemming van pastorale plannen en projecten. Daarnaast kan de pastoraatgroep ook meedenken over de situatie, visie en koers van de parochie als geheel. Op deze wijze fungeert de pastoraatgroep als een klankbord voor de pastoor en als denktank voor het pastorale beleid, dat gevoed blijft vanuit de praktijk.

De pastoraatgroep van Berkel en Rodenrijs bestaat uit de volgende leden, met de bij hen behorende portefeuille:

Dienen (Diaconie) René Claessen
DiaconieBerkel@parochiechristuskoning.nl