Kerkbalans

Jaarlijks wordt via de actie Kerkbalans aandacht besteed aan de Algemene Kerk Bijdrage.

In Berkel en Rodenrijs zijn wij sinds twee jaar bezig met een iets andere aanpak, een iets persoonlijkere aanpak. Twee jaar geleden is een groepje van 10 vrijwilligers begonnen met het persoonlijk overhandigen van de AKB brief. Zij belden aan en stelden zich netjes voor. De brief werd, samen met een nieuwsbrief, overhandigd en er werd gevraagd deze eens rustig door te lezen. In dat jaar hebben wij kunnen vaststellen dat deze aanpak zijn vruchten afwierp. De bijdrage was uiteindelijk iets toegenomen! Deze positieve aanpak hebben wij dit jaar voortgezet. De brief is anders opgesteld, in plaats van alleen maar om geld te vragen, hebben wij er voor gekozen om ook te vertellen wat wij allemaal doen met dat geld! Ook de enveloppe was dit jaar nieuw. Een mooie enveloppe met foto’s van onze beide kerken erop. Het groepje vrijwilligers is uitgebreid waardoor wij meer mensen persoonlijk konden benaderen. Er is geen specifieke schifting geweest, waardoor het mogelijk was dat wij aanbelden bij iemand die jaarlijks trouw een bijdrage doet. Maar de meeste mensen konden het wel waarderen dat ze nu eens een gezicht hadden achter de brief. Zaterdag 26 juni 2017 is er een evaluatie geweest met de bezorgers, en over het algemeen werd het ook door de bezorgers als positief ervaren. Er hebben leuke gesprekken plaatsgevonden en er zijn zeker mensen die de brief nu wel gelezen hebben. Ook hebben we kunnen constateren dat het ook dit jaar weer zijn vruchten heeft afgeworpen! Dus volgend jaar doen we dit zeker weer en wij hopen dan ook met een nog grotere groep vrijwilligers brieven te kunnen overhandigen. U doet toch ook mee! Aanmelden kan via het secretariaat.