Voorbereiding Eerste Heilige Communie start in januari 2019

28 november 2018 - Berkel en Rodenrijs

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingsbijeenkomsten voor de kinderen op de Eerste Heilige Communie gaan op zondag 13 januari 2019 van start. Op 10 januari is de ouderbijeenkomst om 19:45 in het ‘t Koetshuys .

Het woord Communie is afgeleid van het Latijnse ‘Communio’. Het betekent: gemeenschap. De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie is dan ook op de eerste plaats het kind vertrouwd maken met de geloofsgemeenschap, met haar leven, haar leer (het evangelie van Jezus), haar opdracht (dienstbaar zijn aan de samenleving en zo het Rijk Gods op aarde stichten) en tenslotte met haar samenkomsten om ons geloof te vieren. De voorbereiding op de eerste heilige communie bestaat uit lessen over de eucharistie en uw kind laten ervaren hoe het is deel te nemen aan het kerkelijk leven.

De kinderen gaan in zes bijeenkomsten ontdekken wat het betekent om de Communie te doen. Ze gaan met elkaar in gesprek, we vertellen verhalen en ze zullen ook creatief bezig zijn. Zo werken we samen met uw kind en u toe naar de Eerste Heilige Communie viering op zondag 26 mei 2019 Heeft uw kind de leeftijd bereikt om deel te nemen aan de Eerste Heilige Communie (vanaf groep 4 basisschool) en wilt u uw kind aanmelden voor de voorbereidingen, kunt u het aanmeldingsformulier hier downloaden, invullen en mailen aan het secretariaat, SecretariaatBerkel@ParochieChristusKoning.nl.

We hopen u op 10 januari en uw zoon of dochter zondag 13 januari te mogen begroeten. Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet en neem contact met ons op via EHCberkel@parochiechristuskoning.nl. Tot 13 januari!

Pastoor Kuipers, Cynthia Schuring, Laura Ruitenberg, Irma van Leeuwen en Renate Zeestraten, Communiewerkgroep Berkel en Rodenrijs