Palmpasen 2019

14 april 2019 - Berkel en Rodenrijs

Palmpaasstokken 2019

Zondag 14 april; nadat een aantal leden van de gezinsviering groep echt vond dat er Palmpaasstokken moesten komen, is er hard gewerkt. Een vrijwilliger van de onderhoudsgroep bij de Onze Lieve Vrouw Geboorte, heeft met veel enthousiasme, precisie en kennis van zaken, 30 mooie stokken gemaakt.
Leden van de werkgroep gezinsviering hebben in de weken voorafgaand veel voorbereidend werk gedaan.
Zondagochtend om 9.15 uur stroomde parochiehuis Willem Huygensz vol met kinderen, ouders, stokken en veel lekkers en leuke dingetjes om de stok mee te versieren. Na een korte uitleg over de betekenis en het doel van de stokken, is er heel hard gewerkt door iedereen.

Toen de stokken klaar waren gingen we in processie de kerk binnen, ondertussen speelde op de schermen het lied: Hosanna, hosanna we maken een rij (terug te kijken en luisteren via YouTube). Na de zegening van de stokken en de palmtakjes, gingen de kinderen met stokken nogmaals in processie de kerk door. Alle kerkgangers hebben kunnen zien hoe goed de kinderen hun best hadden gedaan.

Na afloop hebben de kinderen hun stok weer opgehaald, een adres gekregen en de stokken weggebracht naar mensen die wat extra aandacht wel konden gebruiken.

Pastor Kuipers en de werkgroep zijn erg blij dat er zoveel enthousiasme voor was. Ook mensen die een stok hebben mogen ontvangen, zijn erg blij met dit gebaar. Hartelijk dank hiervoor.

Wij doen dit volgend jaar weer, jullie ook!?

Autheur: Elsbeth Bazuin