Tarieven kerkelijke diensten 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen.

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Nieuwsbrief van het secretariaat 7 juni 2024

07 juni 2024 - Berkel en Rodenrijs

Beste parochianen,

Het weer ziet er wat zonniger uit, hopelijk voelen wij onszelf ook wat prettiger daardoor.
Voor de mensen die slecht nieuws hebben ontvangen, zich niet lekker voelen, zich misschien eenzaam voelen, of gewoon wat terneergeslagen zijn, hopen wij dat u zich gesteund voelt door Gods aanwezigheid.
Voor de mensen die zich helemaal oké voelen, misschien kunt u eens omzien naar uw buur die wat alleen is, naar een vriend of vriendin die misschien wat hulp of een luisterend oor kan gebruiken. Dan wordt het nog zonniger in de wereld! ???? Veel leesplezier, mede namens Jeannette, zij heeft weer een mooie
overweging voor u opgezocht.

Vieringen komende week

09-6: 09:30 uur HSP viering , m.m.v. organist en cantoren
Intentie:  Nelly Kerklaan-van den Baard

09-6: 11:00 uur O.L.V.G.; eucharistieviering; voorganger: pastoor Bladowski, m.m.v. Cantorij B. Bergenhenegouwen Intenties: Riet van den Bulk-Schrama, Adrianus Jacobus Antonius van den Bulk, Joop van der Hoeven, Cock van der Hoeven-Wooning, Annie van der Putte, Adrie van der Burg, Annie Oosterlaan, Gerrit van der Arend   09-6: 13:00 uur doopviering van Eric Arnoldus Leonardus van Adrichem

05-6:  19:00 uur HSP viering  De vieringen van de diverse kerken in onze parochie, zijn ook te volgen via: https://www.parochiechristuskoning.nl/vieringen   Volgt u thuis de viering en wilt u ook deelnemen aan de collecte, dat kan via de QR-code hieronder.
 Afbeelding met patroon, plein, kunst, pixelAutomatisch gegenereerde beschrijving
In onze parochiekern

Pastorietuin
Woensdag 12 juni tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u weer een wandeling maken in de pastorietuin en een drankje drinken op het terras. Koos Woutersen laat u graag genieten van de schitterende tuin, waarin iedere keer weer wat moois verschijnt. Jeannette Greeve zal u op het terras van een drankje voorzien.

Zaterdag 15 en zondag 16 juni is de tuin ook open, dit naar aanleiding van de Open Tuinen dag van Groei en Bloei. Voor meer informatie kijkt u op de website van Groei en Bloei, https://groei.nl/tuinweek/evenement/fiets-langs-prachtige-tuinen-in-Berkel-en-Rodenrijs-Bergschenhoek-Bleiswijk-en-Zoetermeer

Uitnodiging 15 juni klassieke concertreeks
Zaterdag 15 juni om 20.00 uur is in de OL Vrouw Geboortekerk de afsluiting van de klassieke concertreeks voor dit seizoen. Deze keer treden voor u op: Thijmen Tempelaars, cello; Damiën Heemskerk, piano; Alix Rodenburg, viool en Jytta Balm, altviool. Het wordt weer een prachtig concert met een gevarieerd repertoire. Kaarten bij Van Atten en Van den IJssel. Komend seizoen krijgt de succesvolle serie een vervolg!
In onze parochie, locatie H. Bartholomeus

Bijbelkennis oppoetsen?

De eerste Bijbelleesavond is goed verlopen met tussen de 20 en 25 belangstellenden. De reacties waren enthousiast. Komende dinsdagavond 11 juni om 19.30 in tot 22.00 uur kunt u uw Bijbelkennis weer oppoetsen en uw medeparochianen ontmoeten bij deze gezellige avond. Bijbellezen met pastor Dernee vindt plaats in het Parochiehuis aan de Veenweg 38 van Nootdorp.
U bent van harte welkom om eens wat dieper op de Bijbelteksten in te gaan. U kunt de uitnodiging lezen in de Morgenster
Wilt u liever overdag? Dan kunt u op dinsdagmorgen 18 juni om 09.20 tot 11.20 uur in de pastorie van Nootdorp terecht bij de gebedsgroep van Nootdorp. Ook daar zal pastor Dernee in een gemoedelijke sfeer Bijbelonderricht geven. Van harte welkom.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Overweging

Wie alleen loopt:

Wie alleen loopt raakt de weg kwijt.
Alleen uit de gemeenschap komt de wijsheid
Een hand kan geen schoen vast maken

Wie alleen loopt raakt de weg kwijt
Wie dan valt heeft niemand om hem op te helpen
Wie dan roept heeft niemand die hem hoort

Wie alleen loopt
Gaat gebukt onder zijn zorgen
Niemand deelt zijn vreugde, niemand deelt zijn verdriet.

Wie alleen loopt kan de weg kwijtraken
Hij heeft maar twee voeten
Hij heeft maar twee armen
Hij heeft maar twee ogen
Maar in de gemeenschap
Heeft iedereen wel honderd handen, voeten en ogen
In de gemeenschap ben je dus nooit alleen

Uit: bidden met de armen.

Met vriendelijke groet,

Elsbeth Bazuin-van Logchem