Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Nieuws van het secretariaat - week 30

10 juli 2021 - Berkel en Rodenrijs
Bijwonen vieringen
Voor de reguliere vieringen hoeft men niet meer te reserveren. Wel zal bij de deur uw naam worden gevraagd en genoteerd. Vanuit het Bisdom is dit ons gevraagd.
Wat was het fijn om naar de kerk te gaan zonder vooraf te hoeven reserveren!
Aan het aantal kerkgangers te zien, denken veel mensen daar zo over. Hopelijk kunnen we dit zo vast blijven houden. Alleen voor bijzondere vieringen, waarbij wij meer mensen verwachten als er op 1,5 meter in de kerk kunnen, zal er weer gereserveerd moeten worden.

Begraafplaats
Momenteel wordt er hard gewerkt op de begraafplaats:paden worden recht gelegd; verzakte graven
netjes gemaakt en, indien mogelijk, de urnenwand opgefrist. Hij wordt schoongemaakt en opnieuw in de verf gezet. Onder de bankjes die geschonken zijn door de familie Wijsman, zijn tegels gelegd.

De urnentuin/graf op de begraafplaats vindt u voor de urnenwand. Koos Woutersen heeft een mooi voorbeeld gemaakt. Neemt u gerust eens een kijkje!

De heren van de begraafplaats hebben aandacht gevraagd voor bloempotten, resten zand of grind en andere attributen die achter de grafstenen geplaatst worden. Ze verzoeken u vriendelijk om deze spullen mee naar huis te nemen, anders worden ze opgeruimd, want het is ons streven om de begraafplaats er netjes uit te laten zien. Het gebeurt wel eens dat er per abuis een plantje wordt weggehaald. Als u iets plant, is het advies om er een stokje bij te zetten. De mannen weten dan dat zij dit moeten laten staan.

Open tuin
Deze zomer is de mooie pastorietuin elke tweede woensdag van de maand open voor bezoek. na 14 juli is dat op woensdag 11 augustus en woensdag 8 september 2021.Tussen 14.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom voor een wandeling en drankje. Ingang via het hek bij het Willem Huygensz.

BELANGRIJK NIEUWS MET BETREKKING TOT EERSTE COMMUNIE
Beste ouders van kinderen uit groep 4 en groep 5 van het schooljaar 2021/2022,
Zoals jullie wellicht al hebben gemerkt zijn er in het afgelopen half jaar geen voorbereidingen geweest voor De Eerste Heilige Communie (EHC).

Dit heeft alles te maken gehad met Corona. Nu willen wij jullie graag laten weten dat wij vanaf september willen opstarten met de voorbereidingen en dan in een iets andere vorm dan jullie misschien van ons kennen. Wij zullen met de parochie Bergschenhoek gaan samenwerken. De voorbereidingen willen we graag samen gaan uitvoeren, maar de presentatieviering en de EHC – viering zal in de eigen parochie plaats vinden.

De EHC van de Onze Lieve Vrouw Geboorte te Berkel en Rodenrijs zal volgend jaar zijn op zondag 12 juni 2022. De kinderen die zich opgeven voor de communieviering bereiden zich met elkaar voor op deze feestelijke gebeurtenis.
Ze doen dit samen met de ouders onder begeleiding van pastor Halin en de werkgroep EHC.

De voorbereidingsbijeenkomsten voor kinderen en ouders zijn op verschillende zondagen (9.30 – 10.30 uur) in 2021 en 2022 en starten vanaf september 2021. Hier krijgt u nog een overzicht van!

De eerste bijeenkomst is op zondag 12 september 2021 van 9.30 – 10.30 uur! Op zondag 5 september 2021 organiseren wij een informatiebijeenkomst voor de ouders en hun communicant in het Willem Huygensz, Noordeindseweg 100 in Berkel en Rodenrijs om 9.30 uur (inloop om 9.15 uur). Het duurt ongeveer 1 uur.

Ook als u nog twijfelt, bent u van harte uitgenodigd. Voor aanmelden van de bijeenkomst op zondag 5 september 2021, bij interesse en voor meer informatie over praktische zaken of inhoudelijk, kunt u contact opnemen met de werkgroep EHC. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar de werkgroep via ehcberkel@parochiechristuskoning.nl

Meer informatie vindt u hier. Aanmelden geschiedt via een aanmeldformulier dat binnenkort op de website zal staan. De inschrijfdatum voor het aanmelden is tot 1 september 2021!
Hartelijke groeten van de EHC-werkgroep

Met vriendelijke groet,

Elsbeth Bazuin-van Logchem

Secretariaat Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte
Noordeindseweg 100
2651 CX Berkel en Rodenrijs

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 9.00 TOT 12.00 UUR

DINSDAG TOT EN MET VRIJDAG OPEN VOOR BEZOEKERS VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.