In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Nieuws van het secretariaat - week 41

30 september 2022 - Berkel en Rodenrijs

Oktober Mariamaand

In oktober is er iedere woensdagavond om 18.40 uur, voorafgaand aan de viering, in de kapel van Huize Sint Petrus, rozenhoedje bidden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Oogstdankdag 9 oktober

Zondag 9 0ktober vieren we de jaarlijkse LTO Oogstdankdag tijdens de viering van 11.00 uur.
De voorzitter van LTO Noord Midden-Zuidholland,  Ilona Ammerlaan, komt deze viering vertellen over de huidige situatie in de land- en tuinbouw.

Vrijwilligers van de LTO. zullen bij kwekers langsgaan met de vraag of zij producten beschikbaar willen stellen. Deze producten zullen dan 9 oktober in de kerk neergelegd worden. Ook staan er dozen in de kerk voor bezoekers die producten willen geven. Na deze viering worden zij verdeeld en gaan naar mensen die het goed kunnen gebruiken.

Voor de LTO-leden en oud leden is er na de viering een gezellig samen zijn in Parochiehuis Willem Huygensz, met koffie, drankje en hapje.

Parochiemiddag PCI 25 oktober

Op dinsdag 25 oktober biedt de PCI, na twee coronajaren, weer een gezellige middag aan in parochiehuis Willem Huygensz. Deze is bestemd voor ouderen, zieken en alleengaanden van de parochiekern Berkel en Rodenrijs.

We hebben een aantrekkelijk programma voor u samengesteld:
We beginnen de middag om half 2 met een koffie/thee en gebak.

Wij hebben natuurlijk weer de grote loterij met als hoofdprijs een reis naar Beauraing en nog vele andere mooie prijzen. Ook hebben wij een gezellig muzikaal programma in petto met een borrel en hapjes.

De zaal gaat open om 1 uur. We beëindigen de middag om ongeveer 5 uur.

Adres: Noordeindseweg 104, 2651 CX Berkel en Rodenrijs  

Om dit goed te kunnen organiseren willen wij graag van tevoren weten hoeveel  mensen er mee doen.
U dient zich daarom telefonisch op te geven bij één van onderstaande personen:
​Arnold van Steenderen:     06- 12 85 75 77  of
Ans Uijttewaal:                    06- 33 78 16 34

Eerste Heilige Communie en Heilig Vormsel

Voor beide sacrementen zijn de eerste informatiebijeenkomsten voor ouders en kinderen gepasseerd. Wie nog interesse heeft kan zich natuurlijk nog melden.

Voor de Eerste Heilige Communie 2023 is de EHC – werkgroep bereikbaar via ehcberkel@parochiechristuskoning.nl De voorbereidingsbijeenkomsten voor kinderen en ouders zijn op verschillende zondagen (9.30 – 10.30 uur): drie stuks in 2022 plus de 'kerkspeurtocht' en vijf in 2023 met de presentatieviering en Eerste Heilige Communie viering.

De eerste kinderbijeenkomst is op zondag 18 september 2022 van 9.30 – 10.30 uur in het Willem Huygensz. Hier zullen alle bijeenkomsten worden gehouden. De Eerste Heilige Communie 2023 zal op zondag 23 april 2023 zijn. (De landelijke meivakantie start op 29 april 2023.)

Heilig Vormsel. (richtlijn: groep 8 van de basisschool): vormsel@parochiechristuskoning.nl. Opgeven kan tot uiterlijk 15 september. Op zaterdag 17 september a.s. is de eerste bijeenkomst voor ouders en kinderen die zich hebben opgegeven.

Kinderkoor Zing Mee! zoekt nieuwe zangertjes

Vind je zingen leuk en zit je op de basisschool in groep 4 of hoger? Dan ben je van harte welkom om mee te zingen. Kinderkoor Zing Mee! begeleidt eens per maand de gezinsviering in Berkel of Bergschenhoek. Het koortje oefent wekelijks in Willem Huygensz op donderdag van 18.45 – 19.30 uur. Kom gerust eens kijken en ervaar hoe het is om zelf te zingen en kennis te maken met muziek.

Stuur voor meer info en aanmelden even een mailtje aan Esther Pieterse via: catecheseberkel@parochiechristuskoning.nl

 

Jeugdkamp zoekt leiding!

Elk jaar gaan we met een groepje jongeren en de vormelingen op kamp. Dit is elk jaar weer een groot feest met verdieping, spelletjes en gekkigheid. Ook komend jaar willen we graag weer op kamp. Daarvoor zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen helpen om dit kamp te organiseren. Het zal zijn van 24-26 maart 2023. Dat is nog ver weg, maar het is een heel werk om dit te organiseren. Lijkt het je dus leuk om ons daarbij te helpen, of ken je iemand die dit wel zou willen, stuur dan een mail naar jongerenwerk@parochiechristuskoning.nl.

U mag al overmaken

De penningmeester meldt ons dat de jaarlijkse kerkbijdrage (AKB) dit jaar achterblijft bij 2021.

Mocht u nog geen bijdrage hebben gedaan, doe het dan nu, zodat wij weer 'in balans' de zomer in gaan. Wij verwelkomen uw gift op: IBAN NL42 RABO 0106 7930 98 t.n.v. Parochie O.L.V. Geboorte. Bij voorbaat hartelijk dank! Vermeldt a.u.b. uw postcode en huisnummer.

Juist in deze ook voor de kerken lastige tijd is uw financiële bijdrage onmisbaar. U kunt ook een gift voor meer jaren afspreken, dat is mogelijk voor u fiscaal voordeliger. Neem daarvoor contact op met onze penningmeester Henny van den Bulk 010-5116271 of penningmeesterberkel@parochiechristuskoning.nl.

Pinksternoveen fietstocht 2023 – Start 18 mei 2023

Helaas kon de geplande fietstocht door Corona en omstandigheden niet doorgaan. Maar nu maken we plannen om toch met een derde poging te gaan fietsen.

We starten met een schone lei en ook jij kan mee. Schrijf de data alvast in je agenda en houd de nieuwsberichten in de gaten.

Dick Vrijburg, Diaken, Piet vd Burg, J.J. van Bijsterveld.

Duofiets

Wist u dat de PCI een elektrische duofiets heeft?

Wilt u een keer fietsen met iemand die dat zelf niet meer kan, dan kunt u de fiets reserveren via Piet van der Burg, 06-51 34 99 20 of via het parochiesecretariaat, 010-5112330.

Ook kan de PCI zorgen voor iemand die met u gaat fietsen. Wellicht een goed idee voor de komende zomer!

Jongerenwerker

Ik ben Jan-Willem Bastiaansen (25), ex-misdienaar/acoliet in de Bartholomeuskerk in Nootdorp, volgt vanaf juli Minh Thu opvolgen als de nieuwe jongerenwerker in onze parochie.

Naast zijn werk als jongerenwerker zal druk blijven met het afronden van zijn opleiding tot docent godsdienst/levensbeschouwing te worden op de middelbare school.

'Het combineren van deze opleiding met dit werk is een mooie manier om contact te kunnen houden met jongeren en me voor hen in te zetten. Tot slot kan ik alleen maar vragen aan alle parochianen om te bidden voor de jongeren en het jongerenwerk in onze parochie. Dat het hen mag raken en inspireren', zegt Bastiaansen.

Maria- en Gregoriaanse radio

De website Radiomaria.nl, van de katholieke radiozender, is vernieuwd. Behalve live luisteren kunnen veel programma’s ook naar eigen keuze worden begonnen (podcast). Radio Maria biedt maar liefst ruim 10.000 uitzendingen die te beluisteren zijn en daar komen dagelijks nieuwe afleveringen bij.
Radio Maria Nederland maakt deel uit van de World Family of Radio Maria (Wereldfamilie), een overkoepelende organisatie voor meer dan 85 Radio Maria stations (in 78 landen) wereldwijd. Een groot aantal daarvan is te vinden via TuneIn, ook voor degenen die een muziekbox verbinden met internet.
Bij TuneIn is ook de Franse zender Radio Esperance Gregorian te vinden, die de hele dag Gregoriaanse muziek te gehore brengt, een prachtige zender voor wie geconcentreerd wil werken en toch muziek wil horen.  

Actie Oekraïne gaat door

Onze parochie heeft een rechtstreekse hulpactie opgezet voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Pastor Stefan Bladowski, zelf afkomstig uit Polen heeft daarvoor contact gelegd met de Poolse parochie St Josef in Przemysl. Het rekeningnummer is NL10 RABO 0106 7021 06 t.n.v. Parochie Christus Koning OLV Geboorte met omschrijving: Actie Oekraïne. Meer info over de acties van de Poolse parochie: sdb-przemysl.pl. Er was per begin mei al 63.000 euro ingezameld!
 

Wat kan de PCI voor u of anderen betekenen?

De PCI (Parochiële Caritas Instelling) is ontstaan uit het Parochieel Armbestuur. Dit Armbestuur heeft heel lang giften ontvangen van parochianen in Berkel en Rodenrijs om mensen in nood te helpen. Ook de huidige PCI helpt mensen in nood, zowel financieel als materieel. Omdat de hulpvraag in verband met financiële armoede minimaal is, hebben wij onze doelstelling uitgebreid met aandacht voor eenzame mensen en mensen met een andere hulpvraag dan specifiek financiële hulp.

Wat doen wij bijvoorbeeld voor mensen die eenzaam zijn? We sponsoren kaarten voor culturele -, sport- en andere activiteiten en we dragen bij aan Eten en Ontmoeten. Denk ook aan de middagen voor alleenstaanden en de Kerstvieringen in samenwerking met de KBO. We hebben een duofiets aangeschaft die regelmatig gebruikt wordt. Wilt u ook een keer fietsen, laat het ons weten!

De PCI  heeft contact met de basisscholen zodat we gezinnen kunnen helpen, die hulp goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met een speeltuinabonnement, een financieel extraatje voor de feestdagen of de verjaardagtas.

We hebben Scouting geholpen met het realiseren van hun nieuwe clubgebouw.
We zijn lid van het Diaconaal Platform Lansingerland en het afgelopen Coronajaar hebben we vooral via Heel Lansingeland Helpt ondersteuning gegeven.

Wij kunnen u bij een  hulpvraag misschien zelf helpen of in ieder geval doorverwijzen naar de juiste organisaties in onze gemeente. Mensen die hulp nodig hebben, lopen daar echter niet mee te koop. Dat is begrijpelijk, maar daardoor moeilijk om die personen te bereiken. We kennen ze gewoonweg niet. Als u ze wel kent: vraag mensen contact met ons op te nemen, of informeert u ons. Wij zorgen dan dat we die mensen op de juiste manier bereiken.

Mocht u onze hulp in willen roepen dan kunt u een boodschap achter laten in de PCI-zuil achter in de kerk. Bellen of mailen (PCIBerkel@ParochieChristusKoning.nl) kan natuurlijk ook. In de PCI-zuil ligt onze folder met alle informatie. Schroom niet om hulp te vragen. Voor uzelf of iemand anders. Help ons om anderen te helpen!

Secretariaat Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte
Noordeindseweg 100
2651 CX Berkel en Rodenrijs
Telefoon: 010-5112330  
 
 

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 9.00 TOT 12.00 UUR

DINSDAG TOT EN MET VRIJDAG OPEN VOOR BEZOEKERS VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.