Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.

Nieuws van het secretariaat - week 41

16 oktober 2021 - Berkel en Rodenrijs

Missiezondag
Dit weekend is het Missiezondag, na de viering zal er een deurcollecte zijn.

Zusters van Stella Matutina

Op zondag 24 oktober om 11.00 uur verwelkomen we in de OL Vrouw Geboortekerk weer de zusters van Maria Stella Matutina uit Dordrecht. Zij komen dit keer met 9 zusters en verzorgen op bijzondere wijze alle gezangen in de viering. Omdat het Mariamaand is brengen ze ook een bijzonder Marialied.

Na die viering bent u van harte welkom in Willem Huygensz voor koffiedrinken. De zusters verkopen dan hun zelfgemaakte producten, zoals voedingsmiddelen, kaarsen, rozenkransen en CD’s, om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. We zien u graag op de 24e!

AKB in de verdrukking….

Door de Corona perikelen is ook de aandacht voor de Algemene Kerk Bijdrage afgenomen. De stand van de AKB is nu € 10.000 lager dan eind augustus 2020 (€ 82.000). Zonder uw bijdrage kunnen wij echter niet!
Help uw kerk en onze gemeenschap door een bijdrage op NL42 RABO 0106 7930 98 t.n.v. Parochiekern O.L.V. Geboorte. Vermeld a.u.b. uw postcode en huisnummer. Als u al heeft bijgedragen zijn wij u daar erg dankbaar voor. Alleen samen kunnen wij zorgen voor een toekomst voor onze gemeenschap!
U kunt ook een gift voor meer jaren afspreken, dat is wellicht voor u fiscaal voordeliger. Neem daarvoor even contact op met Henny van den Bulk via penningmeesterberkel@parochiechristuskoning.nl

Alphacursus
De leiding van de Alphacursus laat weten trots te zijn dat er 14 mensen van de verschillende kernen, deelnemen aan de cursus. Zij zijn dankbaar dat deze deelnemers zich verdiepen in het christelijk geloof en de heilige geest hier kracht mag geven.

Happy Voices
Een aantal weken geleden is het nieuwe koor ‘Happy Voices’ begonnen met repeteren, en geniet daar met volle teugen van na zo’n lange tijd zonder fysieke bijeenkomsten. Op zondag 14 November zals Happy Voices om 11.00 uur in OLV Geboortekerk in Berkel de eerste mis zingen. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren!

Coronaverlichting

Reserveren en registreren voor de kerkdiensten hoeft niet meer, u bent van harte welkom als u geen verkoudheidsklachten heeft. Wij zullen u ook niet vragen of om een bewijs van een vaccinatie noch naar een testuitslag.

Vanaf 25 september hoeven wij ons niet meer aan de anderhalve meter-regel te houden. Wij vragen in de kerk echter wel uw oplettendheid. Als u het gevoel heeft dat iemand liever de afstand bewaart, respecteer dit dan alstublieft.
Houdt in ieder geval wel gepaste afstand, ontsmet uw handen en als u klachten heeft, blijft u thuis.
Meezingen mag weer, dat is fijn! het 'wenst elkaar de vrede' doen we met een vriendelijke knik. Ook zijn de vieringen in de kapel van Huize Sint Petrus weer toegankelijk voor niet-bewoners.

Mogelijkheid voor het begraven van urnen

Op onze begraafplaats is een urnenwand aanwezig. Deze is door onze vrijwilliger Koos Woutersen recent voorzien van een nieuwe verflaag. Daar vlakbij is ook ruimte gemaakt voor een kleine begraafplaats voor urnen. Voortaan heeft u dus ook de keuze om de urn van uw nabestaande daar te laten begraven. Meer info over deze mogelijkheden vindt u bij het secretariaat of bij de uitvaartondernemers.

Op zaterdag 13 november: Grote Kerstmarkt met De Paardestal; Volg de info in de weekbladen.

Mooi vrijwilligerswerk

In Berkel heeft de Groengroep de begraafplaats keurig opgeknapt en ook veel straatwerk vernieuwd. Bij de Pius X hebben Leo van der Putte en Piet van Scheijndel e tuin rondom de Pius X netjes gemaakt, een trouwe wekelijkse bezigheid.

In Rodenrijs hebben vrijwilligers de afgelopen tijd hard gewerkt in de Giezemanzaal. Het oude tapijt is verwijderd, de vloer bewerkt en daarna van een nieuwe vloerbedekking voorzien. De oude stoelen zijn  vervangen door andere, lichte stoelen, die in de kerkzaal nog over waren. De zaal is nu weer als nieuw!

Secretariaat Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte
Noordeindseweg 100