Familieviering 18 februari "Mindful met Jezus"

12 februari 2018 - Berkel en Rodenrijs
'God schiep mij naar Zijn beeld; liefdevol, geduldig, niet oordelend en vol acceptatie, vertrouwen en aandacht. Als ik naar mezelf kijk, zie ik iemand die vaak druk, gestrest, bezorgd, moe en te snel geïrriteerd is'. Het valt niet mee om in de hectiek van elke dag ook nog op Jezus te lijken.'

Berkel-Familieviering-20180218-Mindful_met_Jezus.jpgGod houdt zielsveel van ons en weet precies van we nodig hebben om gelukkig te zijn. Het is dan ook niet gek, dat Hij ons de middelen heeft aangereikt, die we daarvoor nodig hebben. Hoe kunnen meditatie, bijbel lezen, gebed en tijd met God ons helpen om rust te zoeken bij Jezus, die ons heeft bevrijd?

18 februari is de start van de veertigdagentijd; een tijd van bezinning. Een mooi moment om ons te bezinnen op onze mindfulness met Jezus.

Berkel-Familieviering-20180218-Noach.jpgTijdens de kinderwoorddienst wordt het verhaal van Noach verteld. Noach bouwt een hele grote ark en redt daarmee het leven van zijn familie en alle diersoorten. Kom je luisteren hoe dat precies ging? Er zijn aparte groepen voor de onderbouw, bovenbouw en tieners. Voor de allerkleinsten is er crèche.

Aansluitend drinken we zoals altijd koffie met wat lekkers in het Willem Huygensz. Voor de kinderen en tieners staan er spelletjes klaar. Erg gezellig!  Vind je het leuk om wat te bakken voor bij de koffie? Stuur een mail naar familievieringberkel@parochiechristuskoning.nl.

De viering wordt weer ondersteund door onze eigen praiseband God's verbalizers en het kinderkoor de BeRKelnootjes. Luister op Youtube alvast naar het themalied: 'Stil, mijn ziel wees stil'.

De volgende familievieringen zijn 11 maart, 1 april (Pasen), 22 april, 27 mei en 1 juli.

De maandelijkse familievieringen in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk zijn speciaal gericht op jongere mensen en gezinnen. De vieringen worden enthousiast ontvangen. Wil je deze nieuwsbrief voortaan zelf ontvangen? Stuur een mail naar familievieringberkel@parochiechristuskoning.nl.

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.