Extra nieuwsbrief week 41

11 oktober 2020 - Berkel en Rodenrijs
Corona Maatregelen
Door de bisschoppen is een aanscherping van de maatregelen bekendgemaakt.
Dat betekent voor alle weekendvieringen, zowel in de Onze Lieve Vrouw Geboorte
als in de Pius X kerk, dat er voortaan weer gereserveerd moet worden. Dat kunt
u vanaf a.s. dinsdag weer doen op dinsdag- en vrijdagmorgen tussen 09.30 uur en 11.30 uur op:
06-16531479

Vanaf het weekend van 17/18 oktober zullen in onze kerken nog max. 30 personen worden toegelaten.
Op zondagmorgen 11.00 uur in Berkel kan gelukkig de viering ook worden gevolgd in
’t Koetshuys, zodat dan in ieder geval 60 personen de H. Communie kunnen ontvangen.
Ook is het dringend advies van de bisschoppen, om voortaan mondkapjes te dragen, behalve tijdens de communie.
Bij de ingang van de kerk stellen wij die voor u beschikbaar, maar u kunt ook uw eigen mondkapje meebrengen.
De zondagvieringen vanuit de Onze Lieve Vrouw Geboorte kunt u ook volgen via het YouTube kanaal van de

Bericht van de Locatieraad over Willem Huygensz
Zoals bekend heeft Huub Wijsman vanwege zijn ernstige ziekte zijn werkzaamheden moeten beëindigen.
Binnenkort zullen wij met hem stilstaan bij zijn jarenlange inzet voor onze gemeenschap samen met Loes.
Door de Corona beperkingen zal dat helaas een aangepast afscheid worden.

Inmiddels hebben wij ons beraden op de ontstane situatie. De afgelopen weken is gewerkt aan een invulling voor de functie van beheerder.
Donderdag hebben wij besloten Elly Pieterse aan te stellen als beheerder voor Willem Huygensz.
Zij heeft ruime ervaring in de dienstverlening/horeca. In de aanvangsfase zal zij nog de enige beheerder zijn,
maar het is haar wens dat de uitoefening in duo verband plaats gaat vinden.
De Locatieraad deelt die mening. Met een duo beheerder ernaast is niet alleen een gespreide belasting,
maar ook vervanging bij ziekte en vakantie adequaat geregeld.
Daarom zijn wij nu nog op zoek naar een tweede persoon als beheerder.
Elly zal starten vanaf maandag 19 oktober als ook alle aanpassingen in het gebouw zijn afgerond.

Wij wensen haar veel succes en rekenen graag op een goede samenwerking met de enthousiaste vrijwilligers, die ook Huub steeds hebben ondersteund.

De Locatieraad van Berkel en Rodenrijs

Met vriendelijke groet,

Elsbeth Bazuin-van Logchem

Secretariaat Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte
Noordeindseweg 100
2651 CX Berkel en Rodenrijs

MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG TELEFONISCH BEREIKBAAR VAN 9.00 TOT 12.00 UUR

DINSDAG TOT EN MET VRIJDAG OPEN VOOR BEZOEKERS VAN 10.00 TOT 12.00 UUR

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.