Young Christian Singers bij eucharistieviering

Zondag 22 oktober
In kern: Berkel en Rodenrijs

The Young Christian Singers te gast in Berkel en Rodenrijs

Zondag 22 oktober zal de eucharistieviering om 11.00 uur in worden opgeluisterd door het gastkoor The Young Christian Singers. Dit is een gemengd koor dat verbonden is aan de parochiekerk de Hildegardis in Rotterdam-Noord. Het koor was in 2012 al eens te gast in Berkel en Rodenrijs.

Dit jaar viert het koor haar 45 jarig bestaan; in 1972 opgericht door wijlen pater Cor Dam. Een voor die tijd onder jongeren populair koor omdat het begeleid werd door een combo met naast piano, ook gitaar, drums en trompet.

Er worden liederen gezongen op de melodie van popsterren, maar ook klassieke stukken zoals het Halleluja of de Missa Pontificalis van Perosi worden niet gemeden. In de afgelopen 45 jaar is het repertoire groter en breder geworden, met liederen in verschillende talen en tempi.

Foto TYCS 2015.jpg

Met het verstrijken der jaren is de gemiddelde leeftijd van de koorleden gestegen. Lag dat in de beginjaren in de tienerleeftijd, thans is de gemiddelde leeftijd iets onder de 60 jaar. Er is wel eens overwogen om de naam van het koor te veranderen, maar ze zijn nog steeds jong van hart en zingen met net zoveel enthousiasme als in de beginjaren. Door regelmatig aan stemvorming te doen onder leiding van een zangpedagoge is ook het niveau nog steeds dik voldoende!

Willekeurig nieuwsbericht

Nieuwsbrief restauratie