In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Eucharistie (Communie)

De kinderen van groep 4 van de basisscholen worden uitgenodigd voor het ontvangen van de Eerste Communie. Deze uitnodiging ontvangen de kinderen via de basisscholen en ook in De Morgenster wordt een aankondiging/uitnodiging opgenomen.

De Eerste Heilige Communieviering is doorgaans in april, mei of juni. In januari beginnen de voorbereidingsactiviteiten. Deze worden verzorgd door de Werkgroep voorbereiding Eerste Communie. In de kinderbijeenkomsten worden de communicanten aan de hand van een projectboek voorbereid. Er wordt geleerd, geknutseld, we leren de kerk kennen en er wordt gezongen.

Ook zijn er ouderavonden. De onderwerpen op de ouderavonden verschillen, maar staan steeds in relatie met ons geloof en ook hoe we dat kunnen doorgeven aan onze kinderen.

Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat. Wilt u uw kind opgeven voor de Eerste Heilige Communie 2020 kunt u gebruik maken van het formulier hieronder. In 2020 is de Eerste Heilige Communie in verband met COVID-19 verplaatst. De nieuwe datum is zondag 8 november om 13.00 u.

Algemene informatie over dit sacrament kunt u vinden op de algemene pagina over het sacrament van de eucharistie.

Aanmeldformulier Eerste Heilige Communie 2020

Belangrijk: Als uw kind nog niet gedoopt is, dan kan dit met enige voorbereiding alsnog, voor de Eerste Heilige Communie.

Met deze aanmelding geeft u toestemming uw e-mailadres en telefoonnummer te gebruiken voor informatie en uitnodigingen voor en na de Eerste Heilige Communie voor alle kerkelijke activiteiten die voor kinderen georganiseerd worden. (Na de Eerste Heilige Communie kunt u te allen tijde zich hiervoor weer afmelden.)

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Beiroet vraagt om uw hulp

Beiroet vraagt om uw hulp 08 Aug 2020

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.