In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Eucharistie (Communie)

De kinderen van groep 4 van de basisscholen worden uitgenodigd voor het ontvangen van de Eerste Communie. Deze uitnodiging ontvangen de kinderen via de basisscholen en ook in De Morgenster wordt een aankondiging/uitnodiging opgenomen.

De Eerste Heilige Communieviering is doorgaans in april, mei of juni. In januari beginnen de voorbereidingsactiviteiten. Deze worden verzorgd door de Werkgroep voorbereiding Eerste Communie. In de kinderbijeenkomsten worden de communicanten aan de hand van een projectboek voorbereid. Er wordt geleerd, geknutseld, we leren de kerk kennen en er wordt gezongen.

Ook zijn er ouderavonden. De onderwerpen op de ouderavonden verschillen, maar staan steeds in relatie met ons geloof en ook hoe we dat kunnen doorgeven aan onze kinderen.

Voor informatie kunt u terecht bij het secretariaat. Wilt u uw kind opgeven voor de Eerste Heilige Communie 2019 kunt u gebruik maken van het formulier hieronder. In 2019 vindt de Eerste Heilige Communie plaats op zondag 23 juni om 11.00 u.

Algemene informatie over dit sacrament kunt u vinden op de algemene pagina over het sacrament van de eucharistie.

Aanmeldformulier Eerste Heilige Communie 2019

Belangrijk: Als uw kind nog niet gedoopt is, dan kan dit met enige voorbereiding alsnog, voor de Eerste Heilige Communie.

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Geen enkel probleem is ongrijpbaar. Zelfs denkbeeldige problemen zijn te overwinnen door juist te denken.