In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

De drie wijzen uit het oosten

Bijbelsetafreel10.jpgRechtsonder bij het Jozefaltaar zien wij de afbeelding van de H. Familie, die bezoek krijgt van de drie wijzen uit het oosten. Deze drie mannen waren de eerste niet-joodse mensen die kennis maakten met de H. Familie, zij waren de ambassadeurs voor de gehele mensheid. Aan Koning Herodes hadden zij gevraagd: "waar is de Koning der Joden geboren, wij hebben zijn ster in het oosten gezien en zijn gekomen om Hem onze hulde te brengen". Het zal later nooit meer gebeurd zijn dat een ster de mensheid de weg wijst naar de geboorte van een kind. Toen zij het Goddelijk Kind gevonden hadden boden zij hun kostbare geschenken aan: goud, wierook en mirre.

Goud, van oudsher een kostbaar edel metaal bestemt voor koningen en tempels. Hiermede werd hulde gebracht aan de Koningszoon, de Zoon van God.

Wierook, een welriekende harssoort, werd gebruikt in de tempel diensten en nu nog in onze kerken. "Mogen onze gebeden opstijgen zoals de rook van dit welriekende brandoffer."

Mirre, ook een welriekende harssoort werd gebruikt als parfum bij bruiloften en zalvingen maar ook bij doden- verzorging (Goede Vrijdag). Als een balsem: een laatste eerbetoon aan een geliefde dode.

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Willekeurig nieuwsbericht

Gezinsvieringen

Gezinsvieringen 27 Sep 2020

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.