De Morgenster 2021-7

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

Een vreugdevolle boodschap

26 november 2021 - Bergschenhoek

In Nederland kennen we geboortekaartjes, waarmee ouders de geboorte van een nieuw kind bekend maken.

Tweeduizend jaar geleden, toen Jezus geboren werd, bestond zoiets nog niet. Toch werd de geboorte van Jezus aangekondigd, en wel op een unieke manier. Volgens de evangelist Matteüs was het een ster, hoog aan de hemel, die het nieuws aankondigde tot ver buiten Betlehem. Zo ver, dat er drie wijzen op af kwamen, helemaal uit het verre Oosten. In het evangelie van Lucas zijn het engelen die een stel herders op de hoogte stellen, buiten in het veld. Ook de herders gingen er meteen op af.

Kerstavond brengt ons ‘een vreugdevolle boodschap’: de geboorte van Jezus. Kinderen en hun ouders zijn van harte uitgenodigd om samen het kerstverhaal te vieren. De gezinskerstviering vindt plaats op 24 december om 20.00 uur in de Sint Willibrordkerk in Bergschenhoek.

We hopen jullie daar te zien.

Autheur: Werkgroep gezinsviering Bergschenhoek