In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

Tarieven kerkelijke diensten 2023

https://www.parochiechristuskoning.nl/download_file/view/3955/5558

Tarieven zalen 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen. 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Toespraak afscheid Pastor Winfried Kuipers

14 augustus 2021 - Bergschenhoek

Geachte Pastor Kuipers,

Een paar weken geleden begon ik met het schrijven van een klinkende toespraak voor uw afscheid. Maar toen ik vanmiddag naar de start van de Tour de France zat te kijken heb ik die in de prullenmand gegooid. Want, ja u begint ook aan de volgende etappe. En dat wordt een etappe voor thuispubliek in de nieuwe parochie St. Jan de Doper in Gouda. U bent een ras fietser en dat zijn speciale mensen doorzetters en vastbijters. Als ze alleen rijden moeten in soms zware omstandigheden toch doorzetten, om hoe dan ook, het eindpunt te halen. Die tegenwind hebben we in de afgelopen tijd met corona in extremis beleefd. En als ze achter een ander aan fietsen blijven ze op het achterwiel plakken van deze rijder om niet achter te raken. U bent doorgaans goed gesoigneerd, zoals een professioneel renner, ik denk met dank aan uw huishoudster. Vanzelfsprekend bezit u meerdere fietsen voor verschillende activiteiten, zoals een voor het pastorale werk en een voor het toeren. Wanneer ik bij de fietsenstalling naast de pastorie aankom, ook met de fiets, dan kan ik direct aan de gestalde fiets zien of u de viering zal doen. Omdat u altijd met de fiets komt u een voorbeeld voor ons allen om duurzaam te leven en autogebruik te minimaliseren. In de tijd dat u in onze parochie dienstbaar bent geweest heeft u de afstand Bergschenhoek – Rome al meermalen afgelegd en dat houdt u goed in conditie voor het intensieve werk van pastor. Dat ik heb ik zelf gemerkt toen ik met samen met u fietsend, na een parochievergadering,  van Nootdorp naar Berkel terugreed, het was bepaald een klus om uw tempo bij te houden. Het viel mij op dat u voor zware winterse omstandigheden speciale kleding draagt, nog dit jaar zag ik u in de winter met een ijsmuts fietsen, welke vooral gedragen wordt door mensen in poolstreken. Op deze manier heeft u onze locatie zo vele malen bezocht voor vieringen, dopen, eerste communies, begrafenissen en meer. Daarbij was U onze kopman en ploegleider tegelijk, en daarmee heeft u ons allen uit de wind gehouden en moraal gegeven. Fantastisch!! Wat een prestatie van wereldklasse. Namens de pastoraatsgroep en locatieraad wil ik u heel veel dank zeggen voor uw onvermoeibare inzet. U heeft ons altijd het gevoel gegeven dat onze locatie u heel dierbaar is. Wij wensen u nog vele zinvolle en vruchtbare jaren in blakende gezondheid bij uw nieuwe parochie. En veel fietsplezier. En op afstand kunnen wij u altijd blijven volgen met uw activiteit als internet pastor.

2.jpg3.jpg

4.jpg5.jpg

Autheur: Rob van der Ouderaa

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte