In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Hemelwaterperikelen

24 maart 2019 - Bergschenhoek

afvoerperikelen-1-113x150.jpgDe tuinploeg heeft weer de handen vol gehad aan een probleem met de hemelwater afvoeren van de kerk en pastorie.
Op veel plaatsen zijn door verzakking van de bodem juist boven de grond een aantal regenpijpen gescheurd en losgeraakt. Zie foto 1 hiernaast, genomen bij een hoek aan de voorkant van de pastorie.

Tevens bleek na uitgraven van de regenpijp dat het water niet wegliep naar het hoofdriool, zoals normaal wel het geval is. Het lukte niet om de regenpijp op afschot onder de grond met eenvoudige middelen te ontstoppen. Derhalve is de hulp ingeroepen van een professioneel ontstoppingsbedrijf dat met hoge druk de afvoerpijp heeft doorgespoten. Die zat behoorlijk verstopt en men vond zelfs een plastic zak in de pijp. Nu de afvoerpijp weer schoon is spoelt het hemelwater weer goed weg. Maar nog wel een zorg is dat in de leiding onder de grond een verzakking zit waarin zich slib ophoopt. Wellicht moet de leiding worden opgegraven om de verzakking eruit te halen. Na het nodige nieuwe pijp materiaal te hebben aangebracht ziet de hemelwater afvoer er in ieder geval weer goed uit, zie foto 2.

Met dank aan de tuinploeg.

afvoerperikelen.jpg

 

 

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

Humor is veruit de meest bijzondere activiteit van onze hersenen.