In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk

Tarieven kerkelijke diensten 2023

https://www.parochiechristuskoning.nl/download_file/view/3955/5172

Tarieven zalen 2023

Morgenster 2023-4

juli 2023

ZOMER

met o.a. een reisverslag van de Pinksternoveen fietstocht; de geslaagde fusie van de PCI-en; nieuwe data voor Eten Ontmoeten Hartverwarmend; de voortgang rond het pastoraal beleidsplan; de eucharistieviering waarin pastor Max Kwee wordt gepresenteerd en natuurlijk nieuws en artikelen uit de parochiekernen. 

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-7

december 2021

Kerstmis

Actie Kerkbalans

Onder voorbehoud

 

 

 

 

Bekijk

Morgenster 2023-3

mei 2023

SAMEN

Hemelvaart

Pinksternoveen

Pinksteren

Lintjesregen

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens vieringen in de Keijzershof.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2021-6

november 2021

Allerzielen

Advent

Adventsactie

Gezocht: Penningmeester PCK

 

 

 

Bekijk

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Ga je thuis ook aan de slag om een mooie palmpaasstok te maken?

05 maart 2021 - Bergschenhoek

Op zondag 28 maart 2021 is het Palmzondag

Op Palmzondag herdenkt de Kerk de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem. De mensen bedekten de weg voor Hem onder meer met de takken van palmbomen.

Bij Palmzondag horen mooie palmpaasstokken welke  worden weggegeven aan zieken of bejaarden. De palmpaasstokken hebben de vorm van een kruis en zijn versierd met groene buxustakjes, met snoepjes, eitjes en andere lekkernijen. Bovenop wordt een broodje in de vorm van een haantje gestoken.

Ga je thuis ook aan de slag om een mooie palmpaasstok te maken?  Zie de volgende pagina voor een handleiding voor het maken van een palmpaasstok.

 

Op palmzondag 28 maart is er een gezinsviering om 9.15 uur.

Gezinnen zijn van harte uitgenodigd om de viering bij te wonen. Wel graag vooraf aanmelden bij ons secretariaat: secretariaatbergschenhoek@parochiechristuskoning.nl.  De viering zal ook in de locatiezaal te volgen zijn d.m.v. van een beeldverbinding. Ook wordt de viering naar het Youtube kanaal gestreamd, zoek op "rksintwillibrordkerk smitshoek". Als je naar de gezinsviering komt dan mag je je zelfgemaakte palmpaasstok meebrengen. Deze zullen we dan vooraan in de kerk neerzetten waarna je deze na de viering kan wegbrengen.

 

Vanuit de parochie hebben we adressen waar je de palmpaasstok kan brengen. Heb je een opa en/of oma aan wie je de stok wil geven dan mag dit uiteraard ook.

 

Wil je een adres vanuit de parochie (ook als je niet fysiek naar de kerk komt) dan horen we graag wij voor dinsdag 23 maart.

Je kan hiervoor mailen naar: secretariaatbergschenhoek@parochiechristuskoning.nl

Mocht je geen crêpe papier in huis hebben dan kan je dit ophalen bij het Secretariaat.

Voor de digitale paasviering voor kinderen (online te zien vanaf zaterdag 3 april 19.00 uur, maar ook later terug te kijken) zijn we op zoek naar filmpjes van kinderen die de palmpaasstokken wegbrengen. Je kan aan papa of mama vragen of ze met hun mobiel een filmpje willen maken. Vind je het leuk om in de digitale paasviering voor te komen dan ontvangen we graag je filmpje uiterlijk dinsdag 30 maart op: gezinsvieringwerkgroepOLVG@ParochieChristusKoning.nl

 

De Palmpaasstok maken

Wat heb je nodig?

– 2 dunne houten latten, circa 60 en 40 cm lang

– spijkers of schroeven

–  touw en smal lint

– gekleurd crêpe papier, gekleurd (breed) lint of tape

– echte bloemen of nepbloemen

– takjes buxusgroen

– punaises

– grote naald en draad (voor het rijgen van de slingers)

– pinda's, rozijnen, gekleurd snoep of gedroogd fruit

– mandarijnen of ander fruit

– paasversiering zoals plastic, gedecoreerde eieren

– Chocolade eitjes verpakt in zakjes

– vlaggetjes of uitgeknipte paasfiguurtjes

– een broodhaantje, zelfgebakken of gekocht bij de bakker (niet elk bakker verkoopt deze maar bijvoorbeeld wel Bakker Ammerlaan)

1. Een plat kruis maken

Neem twee houten latten of stokken. Eén stok van ongeveer 60 centimeter en eentje van ongeveer 40 centimeter lang. De langste lat (hoofdlat) ga je verticaal gebruiken, de kortste lat horizontaal. Met de kortste lat vorm je dus een kruis op de hoofdlat, door de korte lat ongeveer 2/3 van de onderkant, op de grote lat te bevestigen. Spijker of schroef de latten aan elkaar vast in de vorm van een kruis of bind de latten met touw stevig aan elkaar. Sla tenslotte bovenop de top van het kruis in het midden een lange spijker, waarop later het broodhaantje kan worden geprikt over de bovenkant -de kop- van de spijker heen. 

2. Het hout omwikkelen

Omwikkel de latten met gekleurd crêpe papier of lint, zodat je het hout niet meer ziet. Je kunt ook leuk gekleurd tape gebruiken. 

3. Een slinger maken

Maak met een grote naald en stevig draad, een of meerdere slinger(s) van bijvoorbeeld pinda’s, rozijnen, eitjes, gekleurd snoep en gedroogd fruit. Officieel worden 12 pinda’s gebruikt voor de twaalf leerlingen van Jezus en 30 rozijnen, die symbool staan voor de 30 zilverlingen waarvoor Judas Jezus verried.  Hang de slinger aan de horizontale uiteinden van het kruis. Je kunt de slinger met punaises in het hout vastzetten.

 4. Verdere versiering

Er horen Buxustakjes aan het kruis. En verder snoepjes en fruit (met name mandarijnen) of leuke paasversiering aan een touw of lint. Knoop ook deze versiering aan het kruis, zodat dit losjes naar beneden komt te hangen.

5. Het broodhaantje op de stok zetten

Om te voorkomen dat het broodhaantje te hard wordt en breekt, kun je het haantje het beste pas op de dag zelf op de stok zetten. Prik het broodhaantje op de spijker bovenop het kruis en je palmpaasstok is klaar.

Broodhaantje zelf bakken: Bereid 1 pak broodmix wit zoals op de verpakking staat vermeld. Na het rijzen kneed je de vorm van één of meerdere haantjes. Duw er een rozijn in op de plaats van de oogjes en bestrijk met losgeklopt ei (voor de glans) en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Groetjes van de werkgroep gezinsviering

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte