In Bergschenhoek is een groot aantal werkgroepen en vrijwilligers aktief. Via de lijst kunt u informatie over een gezochte werkgroep opvragen.

De Morgenster 2018-5

November 2018

Geloofsgesprek binnen pastoraal team

Terugblik jubileumviering Onze Lieve Vrouw Geboorte Berkel

Bekijk
Dit Pijnackerse koor bestaat uitsluitend uit dames en zingt tijdens huwelijksvieringen.
Verzorgde heel lang wekelijks de zang tijdens de Hoogmis op zondagmorgen. Momenteel zingt het koor een of twee keer per maand. Ook bij uitvaarten, avondwakes en jubilea is het koor actief.
Vivace is een gemengd koor bestaande uit ca. 35 enthousiaste leden.

De Morgenster 2019-5

Juli 2019

Eten en Ontmoeten: hartvewarmend

Eerste Heilige Communie: vieringen in de kernen

Pastor Bracco Gartner heeft afscheid genomen

Bekijk

De Morgenster 2019-1

Februari 2019

Geloofsgesprek

Wereldjongerendagen

Jaar van de Roepingen

Bekijk
 

Een fijn bezoek

14 augustus 2021 - Bergschenhoek

Zondag 18 juli, 2 dagen na zijn verjaardag, heb ik een bezoek gebracht aan Pastor G.B.J. Lansbergen in Schiedam. Hartelijk werd ik door hem ontvangen met de opmerking de toilet is stuk. (hopelijk is dit spoedig opgelost). Woonachtig is hij in een flat op de beneden verdieping. Hij is enkele jaren onze pastoor geweest toen wij nog samen waren met Bleiswijk. Tevens heeft hij de eerste steen gelegd voor onze locatiezaal op 26 oktober 2005. Met zijn leeftijd van 73 jaar gaat hij nog 2 keer voor in de Eucharistie in het Westland. Hier zijn 11 parochies bij aangesloten tot één federatie: De Lier,

’s-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Poeldijk, Wateringen en het centrum dorp Naaldwijk. In het Westland wonen 100.000 mensen. De streek ligt ingesloten tussen de Noordzee, Den Haag en Maassluis. Met enkele kleine ongemakken (de benen willen niet zo) is het goed te doen. In deze tijd van priester te kort blijft hij toch maar doorgaan. De ritten over de grote weg zijn niet zijn fijnste momenten liever neemt hij de binnendoor weggetjes. Hij is trouw lezer van De Morgenster. Bij de vraag mag ik een foto van u maken? “Ja natuurlijk” was zijn antwoord. Thuis gekomen dacht ik dit wordt een stukje voor ons parochieblad.

 

Autheur: Ria in `t Veen-van Winden

Terug naar de vorige pagina
Tekstgrootte

De dingen die u met elkaar gemeen hebt maken een relatie aangenaam. De verschillen maken haar interessant.