4G wordt 5G

28 april 2021 - Bergschenhoek

De telecom aanbieders in Nederland zijn aan het omschakelen van een 4G naar een 5G netwerk. Wij hebben op dit moment zorgen over wat dit gaat betekenen voor de 4G installatie bij onze locatie in de kerktoren. De zenders van de huidige installatie moeten vervangen gaan worden. De vervangende apparatuur, voor 5G zenders, is van dermate afmetingen dat deze niet meer past binnen de galmgaten. Het aan de buitenzijde monteren van zenders verwachten wij problematisch te worden. De kwestie is bij facilitair beheer in onderzoek en we hopen dat een passende oplossing wordt gevonden. Want de huurinkomsten voor het gebruik van de kerktoren zijn voor de locatie van heel groot belang.