Messiah van Händel

Donderdag 7 december
19:30
In kern: Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Locatie: Dienstencentrum de Schakelaar Mr. Dr. van den Helmlaan 11 2641DE Pijnacker

Na het succes van de avonden over Bachs Mattäus-Passion in maart 2016 besteden we dit jaar aandacht aan die andere ‘klassieker’: het oratorium ‘The Messiah’ van Georg Friedrich Händel.

Na een periode van ziekte en inzinking kreeg Händel in juli 1741 het libretto aangeboden van de Messiah. Het lukte hem echter niet er direct muziek onder te schrijven. Eind augustus vatte hij moed en componeerde de Messiah. En dat nog wel in een tijdsbestek van slechts 3 weken! Het libretto was een rangschikking van Bijbelteksten in de zin van, zou je kunnen zeggen, het verhaal van de Emmaüsgangers: "… en legde uit al wat in de Schriften op Hem betrekking had."

We staan deze avond stil bij de ontstaansgeschiedenis van het oratorium en zullen kijken naar hoe Handel de teksten muzikaal uitdrukking gaf. Dit alles ondersteund door luistervoorbeelden.

Datum en tijd: donderdag 7 december 2017, 20.00-22.00 uur (zaal open om 19.30 uur) Aanmelding: uiterlijk maandag 4 december Locatie: De Schakelaar, Mr. Dr. van den Helmlaan 11, Pijnacker (achter de H. Joannes de Dooperkerk)

Kosten: € 5,00 p.p. (incl. koffie/thee en materiaal) te voldoen bij binnenkomst Inleider: de heer Jan Siemons (organist en muziekwetenschapper) Contact en aanmelden: secretariaat Pijnacker

Willekeurig nieuwsbericht

Buffet voor vrijwilligers