Geloven: uit de kunst – ‘Mystiek in leven en werk van Vincent van Gogh’

Donderdag 19 oktober
20:00
In kern: Parochie Christus Koning, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Nootdorp en Ypenburg, Pijnacker

Locatie: Parochiehuis Nootdorp Veenweg 36 2631 CL Nootdorp

Op deze avond zullen we de gelovige diepte in het leven en het werk van Vincent van Gogh gaan ontdekken. We kennen hem natuurlijk als een van de beroemdste Nederlandse schilders. ‘De Zonnebloemen’, ‘De zaaier’ of ‘De aardappeleters’ hebben we ergens wel in ons hoofd zitten. Over zijn werk zijn vele boeken geschreven. Maar er is een aspect, dat vaak over het hoofd wordt gezien: dat hij – hoewel hij met de kerk brak – altijd een gelovige is gebleven. Je kunt zelfs zeggen, dat hij als schilder een evangelist is. Zijn werk mag je – naar zijn eigen zeggen – zien als ‘een soort bijbel’. De zwoegende boerinnen en arbeiders die hij op het doek neerzette, moeten z.i. gezien worden als ‘Christussen’. Licht speelt een grote rol in zijn werk, zoals b.v. in "De opwekking van Lazarus" waarop hij de persoon van Christus heeft vervangen door de zon. Aan de hand van deze en andere schilderijen gaan we op zoek naar de mystiek in Van Goghs werk.

Datum en tijd: donderdag 19 oktober 2017, 20.00-22.00 uur

Aanmelding: uiterlijk maandag 16 oktober

Locatie: Parochiehuis Bartholomeüskerk, Veenweg, Nootdorp

Kosten: € 5,00 p.p. (incl. koffie/thee en materiaal) te voldoen bij binnenkomst