Gezocht: Tekstschrijvers (M/V)

penOm De Morgenster mee te laten groeien met de nieuwe parochie Christus Koning zijn wij op zoek naar

Tekstschrijvers (M/V)

De taken die bij deze vrijwilligersfunctie horen zijn:

Het met enige regelmaat (tweemaal per jaar of iets meer) schrijven van korte interviews of artikelen (300 tot 600 woorden) voor het algemene (niet-locatiegebonden) deel van De Morgenster

Het onderhouden van contact met de redactie van De Morgenster over de geschreven artikelen

De bedoeling is om zowel de 'schrijvende basis' van ons parochieblad te verbreden, als de reeks van onderwerpen voor onze artikelen uit te breiden. Uw eigen ideeën zijn daarom van even groot belang als verzoeken vanuit de redactie voor het schrijven van een artikel.

Als tekstschrijver maakt u geen deel uit van de vaste redactie, maar levert u kopij aan op verzoek. Deze verzoeken worden ruim van tevoren gemeld.

Heeft u interesse, neemt u dan contact op met Henk Kleinrouweler, telefoon 015-3696608.

 
Fiscale aftrekbaarheid voor bijdrage actie Kerkbalans

Kerkbalans 2014Met ingang van 2014 zijn de giften voor de actie Kerkbalans fiscaal aftrekbaar zonder dat er een notariële acte moet worden opgemaakt.

De staatssecretaris van financiën heeft aangekondigd dat vanaf januari 2014 ook onderhandse schenkingsovereenkomsten tussen de schenker en in dit geval de kerk fiscaal aftrekbaar zijn.

Een Rooms-katholieke kerkgemeenschap wordt door de belastingdienst gezien als een instelling met een ANBI status. ANBI staat voor "Algemeen Nut Beoogde Instelling".

Om voor aftrekbaarheid in aanmerking te komen moet wel een schenkingsovereenkomst worden opgesteld.

Een modelformulier is bij de belastingdienst is te downloaden.

Het formulier met toelichting is ook te verkrijgen via de locale secretariaten.

De penningmeester van de parochie

 
Jongerengroep ENS (Everybody Needs Somebody)

kerk-olv-geboorteENS schrijft over zichzelf: Wij zijn een groep jongeren van 12 tot en met 16 jaar, afkomstig uit Berkel en Bergschenhoek. We zoeken met elkaar naar wie God is en wat voor rol Hij kan en wil spelen in ons leven. En dat is tof om te doen! We komen elke twee weken bij elkaar, de ene keer op zondagochtend tijdens de viering en de andere keer op zondagavond. Daarnaast doen we van alles met elkaar, zoals op kamp gaan, kerst vieren, bbq-en en naar de katholieke jongerendag gaan. En we helpen waar we kunnen, want Everybody Needs Somebody! Alle jongeren zijn welkom! Spreekt bovenstaand verhaal je aan? Kom dan een keertje langs!

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het jaarprogramma Spiritualiteit en Geloofsverdieping 2015 - 2016

Bezoek ook onze website http://ens.jouwweb.nl/

 
Pastoraal beleidsplan 2015-2018

PastoraatOp 1 januari 2015 is de parochie Christus Koning gevormd door het samengaan van de parochies van H. Bartholomeus, H. Joannes de Dooper, Onze Lieve Vrouw Geboorte, Onze Lieve Vrouwe Visitatie en Sint Willibrord. Onder de hoede van Jezus Christus, die onze Koning is, en naar zijn voorbeeld vormen wij een vitale geloofsgemeenschap die missionair is en die pastorale nabijheid biedt. Samen zijn wij geroepen om iedereen Gods liefde te laten ervaren.

Lees meer...
 
Schepping en evolutie

EvolutieHoe letterlijk nam/neemt men in de joodse en christelijke geschiedenis het scheppingsverhaal? Hoe kunnen we ons scheppingsgeloof in deze tijd verwoorden in overeenstemming met wetenschappelijke visies op het ontstaan van de materie, het heelal en het leven, de evolutie en de menselijke geest (ziel)? Hoe ver is de wetenschap met het verklaren van het ontstaan van de materie en het organisch en menselijk leven? Is de big bang theorie en de evolutietheorie nog theorie of zijn er al bewijzen of andere theorieën?

Een selectie van de vragen waarmee pastor Winfried Kuipers tijdens zijn sabbatverlof (mei-augustus 2015) aan de slag is gegaan. In de resultaten van zijn verkenningen laat hij u graag delen.

De verkenningen zijn onderdeel van het jaarprogramma Spiritualiteit en Geloofsverdieping 2015 - 2016

 
Sint Laurentius: diaken en martelaar

LaurentiusjaarVan 15 november 2014 tot februari 2016 wordt door het bisdom Rotterdam het Laurentiusjaar gevierd. Wie was deze heilige uit het Rome van 1750 jaar geleden en wat betekent hij voor ons? In twee bijeenkomsten spreken we over het leven van Sint Laurentius, zijn verering door de eeuwen heen en over de rol van de diaken in de Kerk, toen en nu.

Op welke wijze kunnen wij ons laten inspireren door Sint Laurentius, door zijn geloofsgetuigenis en door zijn daden van liefde? 

Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van het jaarprogramma Spiritualiteit en Geloofsverdieping 2015 - 2016

 
Spiritualeit & Geloofsverdieping 2016-2017

Katholiek geloofVerruim uw blik en verrijk uw geest!

Onder dit motto biedt de parochie Christus Koning nu voor het vijfde seizoen een programma met cursussen en lezingen aan. Een impuls op uw spirituele zoektocht, een verdieping van uw geloof, een aanzet tot bezinning, een ontmoeting met anderen, de ontdekking van een nieuwe invalshoek, de verkenning van onbekend land: u bent van harte uitgenodigd om deze ervaring op te doen.

Wie belangstelling heeft is welkom! Of u gelovig bent of ongelovig, spiritueel zoekend, kerkelijk betrokken of niet, alle onderdelen van het programma staan open voor iedereen.

Voor de meeste activiteiten vragen wij van u als deelnemer een bijdrage in de kosten. U gelieve deze bij aanvang van de (eerste) bijeenkomst te voldoen. Geld mag echter nooit een belemmering vormen om aan een programmaonderdeel deel te nemen. Wanneer dit wel het geval is, aarzel dan niet om dit te bespreken met ondergetekende.

Ook wanneer u niet zo mobiel (meer) bent en problemen hebt met vervoer van en naar de betreffende locatie, schroom niet om dit te melden, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Aanmelding voor deelname aan de activiteiten is noodzakelijk. Let u daarbij op de uiterste aanmeldingsdatum (te vinden bij de beschrijving van de activiteit). Aanmelden geschiedt (tenzij anders vermeld) schriftelijk of via e-mail bij pastor Kees Bracco Gartner, Oostlaan 38, 2641 DL Pijnacker, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld daarbij altijd uw naam, adres, e-mailadres alsmede de activiteit(en) waarvoor u zich opgeeft. Na ontvangst van uw aanmelding krijgt u daarvan een bevestiging.

Het pastoraal team van de parochie hoopt met dit aanbod een brede kring van belangstellenden te bereiken en u als deelnemer bij een van de activiteiten te mogen begroeten.

Namens het pastoraal team en het Catechetisch Beraad van de parochie Christus Koning,

Kees Bracco Gartner, pastoraal werker

Lees meer...
 
Tienerclub Rock Solid en Live Steady

Youth for ChristOp het moment van kopijsluiting voor het zomernummer van De Morgenster was nog geen programma van Rock Solid beschikbaar. Voor de activiteiten van het seizoen 2015-2016 neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het jaarprogramma Spiritualiteit en Geloofsverdieping 2015 - 2016

 
Vertrouwenspersoon in de Christus Koning Parochie

PastoraatEen tijdje geleden zijn in onze parochie twee vertrouwenspersonen aangesteld.

In dit artikel vindt u een toelichting op hun rol en werk binnen de parochie.

Lees meer...
 
Woord-van-leven

BijbelOp de avonden rond het "Woord van leven" wordt een tekst uit de Bijbel gelezen met een korte toelichting. In onderling gesprek wordt uitgewisseld hoe men dit Woord in praktijk brengt in het dagelijks leven. De samenkomsten zijn eenmaal per maand op donderdagavond in de pastorie van Berkel en Rodenrijs.

De bijeenkomsten zijn onderdeel van het jaarprogramma Spiritualiteit en Geloofsverdieping 2015 - 2016

 
 

Bezoek ons op facebook

Volg ons op Twitter

Tweeting with God

paxvoorvrede

Kerkbalans logo 2017

Stiltemoment

Alpha header 1